Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Red Bull Racing

Horner krijgt zijn gelijk: "Ik geloof niets van uitspraken Wolff"

De updates van Mercedes die niet meer zouden komen, komen toch. De woorden van Toto Wolff werden door de technisch directeur James Allison naar het rijk der fabelen verwezen. Christian Horner had het al zien aankomen.

Wolff Horner
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool / Getty Images

Terwijl Mercedes-teambaas Toto Wolff meerdere keren liet doorschemeren dat zijn coureurs geen updates meer hoefden te verwachten voor de Mercedes W12, ontwikkelt Red Bull gestaag door in de strijd om de Formule 1-wereldtitels in 2021. In beide kampioenschappen gaan ze aan de leiding en het gat naar Mercedes lijkt de afgelopen weken groter te zijn geworden.

Als teambaas Christian Horner in gesprek met RacingNews365 en andere media wordt gevraagd naar de uitspraken van zijn Mercedes-concurrent, zegt de Brit er weinig van te geloven. "Wat Mercedes doet moeten zij allemaal weten. Wij focussen ons op onszelf en we weten dat Toto graag de aandacht afleidt."

"Ik geloof er niets van dat ze de rest van het seizoen af zullen werken zonder dat er ook maar een enkel onderdeel op hun auto nieuw wordt geïntroduceerd. Maar zoals ik al zei: we kunnen ons alleen maar op onszelf focussen. Het is een kwestie van de ontwikkeling voor 2021 en 2022 balanceren, maar als dat betekent dat we iets harder aan de bak moeten, dan zijn we daar klaar voor."

De Brit kreeg daags na zijn uitspraken gelijk. Dinsdag maakte technisch directeur James Allison van Mercedes bekend dat er wel degelijk nog van alles in de pijplijn zit voor de W12 van Lewis Hamilton en Valtteri Bottas. Zowel op aerodynamisch als op motorisch vlak.

Als Horner vervolgens wordt gevraagd hoe het toch komt dat Red Bull altijd zo goed is in het doorontwikkelen van de auto, legt hij uit dat het dit jaar wel meevalt. Het komt volgens hem vooral doordat er maar weinig verbetering meer te vinden is en het vooral draait om het optimaliseren van de wagen. "Voor het eerst in een lange tijd begonnen we het seizoen met een competitieve auto. Het is ons gelukt om de auto te optimaliseren en te finetunen."

"Maar de ontwikkelingscurve is zeer vlak, de vooruitgang die je dit jaar kan boeken is minimaal, terwijl de ontwikkeling voor de auto van 2022 met grote stappen gaat. Die balans moet je perfectioneren, de balans tussen die minimale verbeteringen dit jaar en de grote stappen voor volgend jaar. In het verleden is het echter niet anders geweest", zo sluit hij af.

Ook interessant:

Kan iemand Max Verstappen nog van de wereldtitel af houden en toont Mercedes zich een slecht verliezer? Dit en nog veel meer bespreken Ruud Dimmers en Tom Coronel samen met host Mental Theo in de nieuwste RN365-podcast.

Geniet nog meer van jouw favoriete F1-site zonder advertenties, een exclusieve app én nog veel meer.

Check het snel!
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Oostenrijk 2021 RN365 Nieuwsdossier

18 reacties

Viaplay
x
Breaking Alfa Romeo maakt tweede coureur voor 2023 bekend