Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Horner: 'Kwalificatie belooft spannende GP België'

Christian Horner vond zijn coureurs aan het eind van de kwalificatie terug op de vierde startrij. Op het moment dat de baan droger en sneller werd, stonden de Bulls al binnen.

Christian Horner laat na afloop van de kwalificatie weten dat beide rijders zonder problemen Q3 bereikten, maar dat de regen voorafgaand aan Q3 dreigde. Hoeveel er ging vallen, was echter niet geheel duidelijk: "Alle coureurs gingen naar buiten op de slicks, om na één ronde weer binnen te komen, de Force India's uitgezonderd. We stuurden Max Verstappen en Daniel Ricciardo zo snel mogelijk weer naar buiten voor het geval het steeds harder zou gaan regen."

De regen nam echter niet toe, maar af, waardoor de baan tegen het eind van de sessie steeds droger werd. De Red Bull-coureurs waren toen al niet meer op het asfalt te vinden: "Max en Daniel hadden genoeg brandstof aan boord voor een paar rondjes. Toen de tanks leeg raakten, was er geen tijd meer voor een pitstop om bij te tanken." "Max en Daniel hadden het tot dat moment geweldig gedaan door de derde en vierde tijd te rijden, maar toen de regen niet doorzette zakten ze af naar P7 en P8. Op voorhand lijkt het daardoor voor ons een enerverende race te worden."

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'