Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Christian Horner

Horner laakt 'wanhopige' Hamilton: "Onacceptabel voor een kampioen"

Lewis Hamilton heeft deze zondag geen vrienden gemaakt in de Red Bull-garage. Na zijn clash met Max Verstappen won hij de Britse Grand Prix. Red Bull-teambaas Christian Horner heeft geen goede woorden voor hem over.

Christian Horner hekelt Lewis Hamilton, die tijdens de openingsronde van de Britse Grand Prix zijn concurrent Max Verstappen van de baan tikte. Gevraagd voor de camera van Sky Sports of dit soms kan gebeuren in de racerij, bijt Horner geïrriteerd terug.

"Het hoort niet zo te zijn. Max heeft een klap van 51G te verdragen gehad en Lewis mag zoiets als zevenvoudig kampioen nooit doen. Het is onacceptabel. Het beste resultaat is dat het goed gaat met Max. Hij moest naar het ziekenhuis uit voorzorg. Ik hoop dat Lewis blij is met zichzelf", zo verzucht Horner.

Volgens de teambaas had de actie van Hamilton nooit ook maar een kans van slagen. "Je weet gewoon dat je dat in die bocht niet doet. Dat doe je niet in Copse, niet onder die omstandigheden. Hij lag niet voor op Max en de snelheid die ze daar hebben... Lewis heeft genoeg ervaring om te weten dat dit onacceptabel is. Ik hoop dat hij... ja... zoals ik al zei", zo houdt Horner zich in.

Als zevenvoudig kampioen had dit nooit mogen gebeuren, benadrukt de Red Bull-voorman. "Ik ben gewoon zwaar teleurgesteld dat een coureur van zijn kaliber... dat die zo'n manoeuvre maakt. Het is gevaarlijk... Het zag er wanhopig uit en zijn concurrent ligt nu in het ziekenhuis voor checks, gelukkig zonder verwondingen. Voor mij is het een nietsbetekenende overwinning."

Wel werd Hamilton als schuldige aangewezen en kreeg hij tien seconden tijdstraf aan zijn broek. Belachelijk laag, oordeelt Horner. "Het was niet echt een straf, wel?"

Het beste nieuws is toch dat het relatief goed gaat met Verstappen. "Hij bleef bij bewustzijn, maar was wel geraakt. Het was waarschijnlijk de grootste crash uit zijn carrière. Totaal onnodig ook. Hij is uit voorzorg naar het ziekenhuis. Gelukkig kon hij op eigen kracht uit zijn auto klimmen. Hij is bont en blauw, maar wel oke."

Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Groot-Britannië 2021 RN365 Nieuwsdossier

Viaplay

Unibet
x
Analyse Waarom Hamilton vanwege Verstappen terecht de noodklok luidt