Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Sergio Perez

Horner lacht: 'Dat is het enige positieve aan het raceweekend van Perez'

Terwijl Max Verstappen met 19 seconden voorsprong de Grand Prix van Japan won en Red Bull Racing het constructeurskampioenschap van 2023 vierde, was Sergio Perez één van de vijf uitvallers in Suzuka.

Perez Japan
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Na een teleurstellende Grand Prix van Singapore zat Red Bull Racing er in Japan 'gewoon' weer bij. Althans, dat geldt voor de Red Bull van Max Verstappen. Sergio Perez had een lastige race, en dat begon al op zaterdag tijdens de kwalificatie toen hij zich slechts als vijfde klasseerde, terwijl zijn teamgenoot Max Verstappen de RB19 op pole zette.

Perez heeft vervolgens veel meegemaakt tijdens de Grand Prix van Japan. In de sandwich in de openingsronde, schade aan zijn voorvleugel, een straf voor een incident achter de safety car en een straf voor een incident met Kevin Magnussen. Het resultaat? Vier strafpunten en een DNF.

Een van de twee straffen ontving de Mexicaan nadat hij zijn bolide al de pitbox in had gereden. Een niet ingeloste straf van vijf seconden wordt normaal gezien bij de racetijd opgeteld, maar als een coureur uitvalt wordt de straf vaak omgezet in een gridstraf voor de eerstvolgende race. En dus kwam Red Bull Racing met een slim plan om Perez alsnog de baan op te sturen, zodat hij de straf kon inlossen. Hiermee voorkwam het team een gridstraf van drie plekken tijdens de Grand Prix van Qatar.

Gevraagd naar het grote verschil met Verstappen in Japan, heeft teambaas Christian Horner wel een verklaring. "Het is een circuit waarop het draait om zelfvertrouwen", legt Horner uit. "En ik denk dat Sergio vooral in de hogesnelheidsbochten moeite had in vergelijking met Max, en je kon het zelfvertrouwen van Max daar echt zien. De snelheid die hij kon meenemen in die bochten was verbijsterend."

De Red Bull-teambaas weet de problematiek van de Mexicaan in de race precies op te sommen: "Hij had een slechte start van de race, werd gebruikt als flipperkast onderweg naar de eerste bocht en daar had hij pech mee. En daarna had hij schade, ik denk dat dat met Lewis (Hamilton, red.) was, dus toen brak hij zijn voorvleugel."

"Vervolgens haalde hij Fernando (Alonso, red.) in achter de safety car en daar kreeg hij een penalty voor. Later probeerde hij iets te optimistisch, waarschijnlijk uit frustratie, Kevin Magnussen in te halen en toen had hij wederom voorvleugelschade én schade aan zijn stuur. Ik heb nog geen volledig schaderapport gezien."

De Britse teambaas weet tot slot nog wel iets positiefs op te merken: "Het enige goede dat we vandaag hebben bereikt, is dat we geen straf meenemen naar de volgende race in Qatar", zo concludeert Horner eerlijk.

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op
Forbidden

Weddenschappen Sergio Perez

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Japan 2023 RN365 Nieuwsdossier

33 reacties

Viaplay

Unibet
x
Interview F1-teams komen massaal met statement na onderzoek naar Wolff