Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Christian Horner

Horner legt uit waarom Red Bull geen moment vreesde voor Mercedes-protest

Christian Horner heeft zich de dagen na de GP van Abu Dhabi weinig bezig gehouden met het mogelijke protest van Mercedes. Volgens de Red Bull-teambaas heeft de FIA juist gehandeld en was er geen angst voor het verliezen van het coureurskampioenschap.

Verstappen Horner
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Michael Potts / RN365

Na afloop van de Grand Prix van Abu Dhabi liet Mercedes weten mogelijk nog te protesteren tegen de uitslag van de race. Uiteindelijk deed de Duitse renstal dit niet, al sprak Toto Wolff zijn ongenoegen uit over de FIA en het verloop van de seizoensbepalende race. Wolff en Mercedes-coureur Lewis Hamilton waren om deze reden niet aanwezig bij het FIA-gala waar de wereldbeker wordt uitgereikt.

Tegen onder meer RacingNews365 legt Christian Horner uit waarom er niet gevreesd werd voor een protest. "We zijn best een tijdje bij de stewards geweest en natuurlijk was het een groot discussiepunt met wat er allemaal gebeurde (in Abu Dhabi, red.), maar weet je, safety cars zijn normaal in de Formule 1. We hebben dit het hele seizoen gezien."

De GP van Abu Dhabi werd in de allerlaatste ronde hervat, waardoor Max Verstappen zijn titelrivaal in kon halen op een versere set banden en hiermee de wereldtitel binnensleepte. "De wedstrijdleiding probeert altijd de race weer gaande te krijgen", benadrukt Horner. "Dat is bekend en dat is al jaren zo. Het is gegaan zoals het is."

Horner benadrukt pech tijdens 2021-seizoen

Door de herstart gaf de FIA een enorme kans voor Verstappen om wereldkampioen te worden. Horner ziet het als een soort gerechtigheid. "We hebben zoveel beslissingen tegen ons gehad", vervolgt de teambaas. "Het voelde alsof sommige beslissingen, bijvoorbeeld in Saoedi-Arabië, tegen ons waren. We voelden dat we daar pech bij hadden."

Als voorbeeld noemt hij ook eerdere incidenten van het Formule 1-seizoen. "In Imola bijvoorbeeld. Lewis staat in de grindbak en was praktisch uitgevallen, maar toen crashte zijn teamgenoot met een Williams. Hij krijgt zijn ronde achterstand terug en finisht uiteindelijk op de tweede plaats. Ook de crash in Silverstone en een daaropvolgende straf, waarna hij wint mét de snelste raceronde. Veel dingen waren ongelukkig dit jaar."

"Maar uiteindelijk balanceerde dit weer een beetje. Het leek alsof het kampioenschap (tijdens de laatste race, red.) verloren was. Mercedes was enorm snel en ze hadden het betere pakket in Abu Dhabi. Er was iets nodig van de racegoden. Ik ben blij dat ik dat heb gezegd. Als ik volgend jaar niet meer tegen Michael Masi mag praten tijdens de race, dan gebruik ik die zin wel!"

Formule 1 GP Abu Dhabi 2021 RN365 Nieuwsdossier

15 reacties

Viaplay
x
Interview Schumacher leert van Verstappen: "Geweldige ervaring om tegen hem te racen"