Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Horner legt uit wat Verstappen zo getalenteerd maakt

Christian Horner zat met een brede grijns te kijken naar de eerste kilometers van Max Verstappen op het nieuwe circuit in Jeddah. De Red Bull-teambaas vindt het een geweldig gezicht wat het pure talent van de Limburger onderstreept.

Tijdens de eerste vrije training van de Grand Prix van Saoedi-Arabië was Max Verstappen keer op keer de snelste coureur op het circuit. De Nederlander reed paarse sector na paarse sector, tot groot genot van Red Bull-teambaas Christian Horner. De Brit had dit allang zien aankomen, zo legt hij uit bij Ziggo Sport . "Het was echt te gek, ik had hier mijn huis op in durven zetten", zegt hij over de verbluffende snelheid van Verstappen in de eerste minuten van de allereerste training. "Ik voorspelde dat vooraf al. Op elk circuit waar we ook komen gebeurt dit. Dat is gewoon puur talent." Los van wat simulatorwerk had de Limburger, net als alle andere Formule 1-coureurs, geen ervaring met het gloednieuwe circuit in Saoedi-Arabië. Verstappen had er geen enkel probleem mee. "Dat is gewoon weten wat de limiet van je auto is", legt Horner uit. "Dat snel vinden op een nieuw circuit, dát is gewoon puur talent. Het is schitterend om dat mee te maken."

Vanaf de pitmuur was Horner met volle teugen aan het genieten van de eerste snelle rondes van Verstappen. "Ik had een grijns van oor tot oor. Je weet ook dat hij er plezier in heeft en volle bak aan het rijden is, dat is gewoon Max op zijn best." Pas verder in de sessie werden de snellere rondes van de Nederlander 'verslagen' door Lewis Hamilton. De Red Bull-coureur kon zich echter veel sneller acclimatiseren op het Corniche Circuit in Jeddah. "Als niemand nog weet waar de grip is, dan vindt hij de limiet sneller dan wie dan ook", zegt een zeer tevreden Horner.

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"