Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Christian Horner

Horner looft mentale weerbaarheid Albon: "Daarin lijkt hij op Verstappen"

Christian Horner is vol lof over zijn rijdersduo voor komend seizoen. Van Max Verstappen was hij altijd al gecharmeerd, maar ook Alexander Albon heeft Horner overtuigd van zijn kunnen.

Albon Horner
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Daar waar Pierre Gasly aan het begin van 2019 niet per se veel langzamer was dan Alexander Albon, leek hij mentaal iets minder sterk in zijn schoenen te staan dan diens opvolger. Red Bull-teambaas Christian Horner looft dan ook de mentale weerbaarheid van Albon, die hem aan zijn sterrijder Max Verstappen doet denken.

"Albon beschikt over dezelfde vastberadenheid en de mentale weerbaarheid als Max Verstappen", aldus Horner, die weet dat Albon niet het makkelijkste jaar achter de rug heeft, maar niet gebukt ging onder de druk die daarbij kwam kijken.

"Hij heeft het geweldig gedaan gezien de omstandigheden. Hij reed in zijn eerste jaar in de Formule 1 voor twee verschillende teams en nam daarbij tevens de druk van het hebben van iemand als Max Verstappen als teamgenoot op zijn schouders. Hij heeft daar heel goed mee gedeald en daarmee heeft hij grote indruk gemaakt op het team."

Voor het eerst sinds lange tijd heeft Albon een rustige winterperiode achter de rug, wetend waar hij aan toe was: "Ik denk dat dat voor het eerst was sinds zijn dagen in de kartsport. Hij heeft veel tegenslagen gekend in zijn carrière en dus zullen deze rustige maanden hem goed doen."

Horner geeft tot slot te kennen geen specifieke doelen voor Albon in gedachten te hebben, anders dan dat hij zich moet blijven ontwikkelen.

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
RN365 F1-podcast Verstappen moet oppassen voor overmoedige Perez