Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Horner looft Verstappen en geeft advies voor strijd met 'fantastische' Alonso

Red Bull-teambaas Christian Horner genoot van zijn stercoureur Max Verstappen, die tijdens de kwalificatie voor de GP van Canada met overmacht de poleposition greep. Tegelijkertijd zag hij nog iemand anders schitteren, maar dat was niet Sergio Perez.

Met een ruime voorsprong op zijn naaste achtervolger wist Max Verstappen met de poleposition aan de haal te gaan voor de GP van Canada. De Red Bull-coureur zag zijn concurrenten ver achter hem eindigden en dat levert hem complimenten op van teambaas Christian Horner. "Het was een zeer indrukwekkende kwalificatie van Verstappen, ondanks de lastige omstandigheden. Hij had in alle drie de sessies het circuit onder zijn duim", glundert de Brit, die benadrukt dat dat niet vanzelfsprekend was. "Het kan heel lastig zijn om het tempo op te schroeven op een opdrogende baan om zo de beste tijd te klokken, dus het hele team heeft het geweldig gedaan op weg naar de poleposition."

Perez in de muur

Het was een kwalificatie met twee gezichten voor de Oostenrijkse renstal. Sergio Perez moest in Q2 namelijk de strijd staken toen hij zijn auto in de muur parkeerde. Horner baalt daarvan. "Het was ongelukkig voor Checo. Ik denk dat hij een verkeerde inschatting maakte bij het remmen en hij eindigde in de muur. De auto zat vast en hij kon niet meer achteruit rijden om opnieuw de baan op te gaan", zucht hij. Toch heeft hij goede hoop voor de Mexicaan, die in Canada hopelijk veel terrein goed kan maken in de race. "Gelukkig is dit een circuit waarop je in kan halen, dus hopelijk kan hij een mooi aantal punten scoren voor het team."

Alonso in de spiegels van Verstappen

Een van de grote verrassingen van de kwalificatie was Fernando Alonso, die zijn Alpine-bolide op zondag naast Verstappen op de eerste startrij mag parkeren. Ook dat vond Horner complimenten waard. "Het was een fantastische kwalificatie voor Fernando en ik ben er zeker van dat hij op zondag zeer gemotiveerd zal zijn." Op papier is Alonso, zeker in droge omstandigheden, geen gevaar voor Verstappen, dus Horner heeft een duidelijk advies voor zijn stercoureur. "Max moet zich nu gewoon focussen op een goede start, als leider de eerste bocht in gaan en daarna moet hij pushen. We verwachten een droge dag op zondag, dus hopelijk wordt het een goede race!", zo sluit de leidsman van Red Bull af.

Viaplay
x
Tv-rechten 'Formule 1 nog jarenlang te zien bij Viaplay'