Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Christian Horner

Horner lovend over vertrekkende Newey: "Hij is een echte legende!"

Christian Horner heeft lovende woorden over voor de vertrekkende topontwerper Adrian Newey bij Red Bull Racing. De teambaas van de Oostenrijkse renstal steekt zijn waardering niet onder stoelen of banken.

Horner Newey
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Christian Horner is al sinds het begin van Red Bull Racing in de Formule 1, in 2005, de teambaas van de Oostenrijkse renstal. Hij zag hoe het team zich steeds verder verbeterde en vanaf 2006 had hij een trouwe kompaan en topontwerper naast zich zitten: Adrian Newey. Maar dat gaat binnenkort dus veranderen. Horner reageert met heel wat complimenten op het vertrek.

"Al onze grootste momenten van de afgelopen twintig jaar zijn ontstaan met Adrian aan het technische roer. Zijn visie en genialiteit hebben ons aan dertien titels geholpen in twintig seizoenen. Zijn uitzonderlijke vermogen om verder te kijken dan de Formule 1 en om bredere inspiratie toe te passen op het ontwerp van de auto's, zijn opmerkelijke talent om veranderingen te omarmen en de meest waardevolle onderdelen van de regels te vinden om zich daarop te focussen en zijn niet aflatende wil om te winnen hebben Red Bull Racing geholpen om een grotere macht te worden dan wijlen Dietrich Mateschitz zich volgens mij had kunnen voorstellen", aldus Horner.

"De afgelopen negentien jaar met Adrian zijn enorm leuk geweest. Voor mij was Adrian, toen hij bij Red Bull kwam, al een superster. Twee decennia en dertien kampioenschappen later vertrekt hij als een echte legende. Hij is ook mijn vriend en iemand die ik eeuwig dankbaar zal zijn voor alles wat hij in onze samenwerking heeft gebracht. De nalatenschap die hij achterlaat zal echoën door de hallen van Milton Keynes en RB17 Track Car (de hypercar, red.) zal een passend testament en nalatenschap zijn van zijn tijd bij ons", zo sluit hij af.

Ook interessant:

Met de Grand Prix van Miami staat alweer race nummer zes op het programma van dit Formule 1-seizoen. Kan Max Verstappen hier drie zeges op een rij behalen of steekt iemand anders hier een stokje voor?

Praat mee!

Viaplay
x
Max Marko weet het zeker: "Dan had Verstappen nooit gewonnen in Imola"