Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Christian Horner

Horner lyrisch over vijfdubbele Red Bull-slag, looft één coureur in het bijzonder

Red Bull-teambaas Christian Horner kan niet anders dan tevreden zijn na de Grand Prix van Japan. Max Verstappen en Sergio Perez haalden het derde 1-2'tje binnen en kunnen op lof rekenen.

Perez race Japan
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Red Bull nam in Japan op sterke wijze revanche voor het matige weekend in Australië. Max Verstappen en Sergio Perez waren in de kwalificatie én de race de twee snelste coureurs en versloegen Ferrari en McLaren met een flinke marge. Red Bull-teambaas Christian Horner wil na afloop vooral de teamprestatie benadrukken, maar pikt wel het weekend van Perez eruit.

"Het was een fantastische teamprestatie", vertelt Horner bij Viaplay, die alle positieve punten opsomt. "De snelste raceronde, poleposition, een 1-2'tje, de snelste pitstop en eerste en tweede in het kampioenschap. Het is een fantastische prestatie, zeker hier in Japan, het land van onze motorpartner (Honda red.). Het is mooi om te zien dat onze beide auto's op het podium staan."

Horner looft de prestatie van Perez, die het tempo van Verstappen het gehele weekend aardig kon volgen. "Checo werkte een sterk weekend af. Zijn kwalificatie was ook goed. Max controleerde de race op een mooie wijze, maar Checo kwam na zijn stop in verkeer terecht, zeker omdat Lando Norris vroeg naar binnen kwam en Charles Leclerc maar één keer stopte. Checo racete fantastisch en heeft goed werk geleverd."

Tot slot blikt Horner nog kort vooruit op de Grand Prix van China. Wat kunnen we van dat sprintweekend verwachten? "Het is een fantastisch circuit en opnieuw een rijderscircuit. Er ligt ook een lang recht stuk en we hebben het altijd naar ons zin gehad in China. Ik kijk ernaar uit. Hopelijk zien we een geweldige ontvangst van de Formule 1."

Praat mee!

Viaplay
x
Silly Season 'Sainz ziet opnieuw belangrijke optie voor 2025 wegvallen'