Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Horner lyrisch: "Verstappen reed fenomenaal"

Red Bull-teambaas Christian Horner was lovend na de verrassende poleposition van Max Verstappen in Mexico. Zijn stercoureur perste een aantal fenomenale ronden uit de RB15, maar moest zijn eerste positie opgeven na een gridstraf.

Max Verstappen kreeg na afloop van de kwalificatie in Mexico een gridstraf van drie plaatsen, maar zelfs dat kon er niet voor zorgen dat teambaas Christian Horner minder lyrisch was over zijn coureur. "Max reed fenomenaal tijdens de kwalificatie. Hij was het snelste in Q1, tweede snelste in Q2 en de snelste man in Q3 om daarmee zijn tweede poleposition te veroveren. Het is verschrikkelijk zonde dat hij een gridstraf kreeg en daardoor zijn pole verloor en als vierde aan de race begint, nadat hij bestraft werd voor het negeren van de gele vlaggen." "We hebben goede trackposities en dat is zeer belangrijk hier, omdat inhalen en andere auto's volgen hier erg moeilijk is. Het is nu afwachten wat de race ons brengt", aldus Horner die beseft dat het een lastige race kan worden. Verstappen zegevierde in 2017 en 2018 in Mexico en was het gehele weekend zeer snel. De gridstraf zet echter mogelijk een streep door zijn kansen op de overwinning.

Perfect voorbereid beginnen aan de Mexicaanse Grand Prix? Luister dan hieronder naar de nieuwste RacingNews365-podcast, met Tim Coronel en Jeroen van Inkel.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi