Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Horner: "Machtige Verstappen lag vier tienden voor toen het mis ging"

Max Verstappen was bezig aan een fenomenale ronde, maar toen ging het mis aan het einde van Q3. Teambaas Christian Horner baalt logischerwijs enorm, maar zag wel dat zijn stercoureur bezig was aan iets speciaals.

Na twee paarse sectoren ging iedereen op het randje van zijn stoel zitten. Max Verstappen leek de poleposition te gaan scoren, maar ging toen de mist in en raakte de muur bij het uitkomen van de laatste bocht. Teambaas Christian Horner baalt na afloop net als zijn Nederlandse coureur van de startpositie, maar blijft positief. "Dat leek de ronde van het jaar te gaan worden, maar in de laatste bocht ging het even mis. Max wilde het momentum houden, want hij lag 0,4 seconde voor bij het ingaan van de laatste bocht." "Helaas was er geen asfalt meer over. Het was echt brutal , en laten we hopen dat de versnellingsbak niet beschadigd is en dan gaan we zien wat we op zondag kunnen doen."

Verstappen zal niet blij zijn

Gevraagd hoe Verstappen zich nu zal voelen, is Horner heel duidelijk. "Hij zal gefrustreerd zijn ja, ongetwijfeld. Max weet wat voor een goede ronde het was, maar hij moet het nu achter zich laten. Hij start vanaf P3, hij moet goed starten en dan kan er nog van alles gebeuren in deze race." "Het is echt heel jammer, want het was een machtige, machtige ronde. We staan nu op achterstand. Hij was met iets heel speciaals bezig, maar het mocht niet zo zijn. Hopelijk krijgen we geen straf voor een kapotte versnellingsbak, want dat zou echt brutal zijn", aldus de Brit.

Zware race voor de boeg

Op zondag moet Verstappen vanaf P3 de schade zien te beperken. Het wordt pittig, want volgens Horner is het lastig inhalen in Saoedi-Arabië. "Het wordt lastig om in te halen hier, dus het zal aankomen op strategie, safety cars, betrouwbaarheid enzovoort. Dus we gaan het zien, maar gridpositie is altijd cruciaal op stratencircuits." "We blijven vechten. Als Max die ronde had uitgereden hadden we een heel ander gesprek gehad. We gaan alles geven wat we in huis hebben. Het is vandaag niet onze kant opgevallen en dat hoort er soms bij. We blijven vechten, blijven pushen en we komen zondag sterker terug", zo eindigt hij strijdlustig.

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'