© Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Horner: 'Max Verstappen gaat schitteren in tweede seizoenshelft'

15 aug. 2017 14:47 Ruud Dimmers 0 reacties
Het Formule 1 seizoen verloopt nog niet naar wens van Max Verstappen. In vijf van de elf races haalde hij de finish niet. Daarnaast is de RB13 van Red Bull Racing nog niet snel genoeg geweest om te strijden voor de zeges.

Red Bull teambaas denkt dat Verstappen de show kan stelen

Teambaas Horner sprak eerder al zijn vooruitstrevende doel uit om meer punten dan Ferrari te halen na de zomerstop. Een zeer ambitieuze doelstelling omdat Ferrari momenteel met Sebastian Vettel de leiding in het WK in handen heeft. 

Van Max Verstappen kunnen we volgens de Red Bull teambaas nog het nodige verwachten in de resterende negen races van het seizoen.

"Het is een erg frustrerend jaar voor Max geweest, maar hij is er goed mee omgegaan. Hij is pas 19 jaar en nog altijd een erg jonge kerel. We mogen niet vergeten dat hij nog lang niet zoveel ervaring heeft, hij is pas drie of vier jaar geleden gestopt met karten."

"De tegenslagen maken Max alleen maar sterker en ik weet zeker dat we nog prachtige dingen van hem gaan zien dit seizoen."

De thuisrace, de GP van België, op het circuit van Spa-Francorchamps moet de Nederlander een voordeel opleveren. 

"In Spa zijn er tienduizenden mensen aanwezig voor Max. Er zal bijzonder veel support zijn vanuit Nederland en België voor hem. Ik hoop dat we er een goede race hebben. De kwalificatie zal wat lastig worden en we moeten realistisch zijn. De vijfde en zesde plaats is normaal voor ons weggelegd. Gelukkig kan je goed inhalen op Spa tijdens de race."

Er is ook een circuit waar Horner liever niet naar uitkijkt: "Monza! Daar denk ik het liefste niet over na." 

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen