Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Trotse Horner: "Max Verstappen heeft alles gegeven"

Red Bull-teambaas Christian Horner is lovend over het optreden van Max Verstappen, ondanks het incident met Valtteri Bottas waarvoor Verstappen bestraft werd met vijf strafseconden en twee strafpunten.

"Max Vertappen heeft alles gegeven en heeft het vandaag gewoon goed gedaan", zo vat Red Bull-teambaas Christian Horner het optreden van zijn pupil samen. "Na een sterke start wist hij Valtteri Bottas te passeren om vervolgens lange tijd het tempo van Bottas te pareren en vast te houden aan de derde plek." "We wisten dan Bottas tegen het eind van de race op zou komen vanwege verser rubber. Max verdedigde zich in de eerste bocht ten opzichte van de Mercedes, maar helaas oordeelde de wedstrijdleiding dat hij daarbij niet genoeg ruimte liet."

"Het resultaat was een tijdstraf van vijf seconden, waardoor de derde plaats uiteindelijk een vijfde plaats werd", vervolgt Horner zonder verder al te diep in te gaan op de schuldvraag van het incident. Over teamgenoot Daniel Ricciardo was Horner eveneens te spreken. Tot het moment dat de Australiër uitviel was hij bezig aan een aardige opmars: "Daniel reed zich sterk naar voren, maar helaas luidde rookwolken vanuit de luchtinlaat het einde van zijn race in. We weten nog niet precies wat er kapot ging, maar we vermoeden een probleem met de koppeling."

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi