Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Horner: 'Max Verstappen is bezig aan zijn beste Formule 1 seizoen'

Vorig jaar stond Max Verstappen maar liefst zeven keer op het podium waaronder zijn historische overwinning in Spanje. Dit jaar staat de teller nog maar op één podiumplaats. Toch vindt zijn teambaas Horner dat Verstappen bezig is aan zijn beste seizoen tot nu toe in de Formule 1.

Dit jaar grossiert de 19-jarige Red Bull coureur in uitvalbeurten. Grotendeels veroorzaakt door een technisch euvel. Daarnaast mist de RB13 flink wat snelheid ten opzichte van de concurrentie. Logisch dat Verstappen dan ongeduldig wordt, stelt zijn teambaas Horner in gesprek met de NOS. "Iedere 19-jarige is ongeduldig, maar dat geldt voor het hele team. We willen allemaal zo snel mogelijk competitief zijn." Door de vele uitvalbeurten lijkt het een minder seizoen van Verstappen maar Horner benadrukt dat zijn pupil juist ijzersterk bezig is. "Max rijdt dit seizoen beter dan ooit. Hij heeft alleen veel pech gehad. In Canada lag hij op koers om tweede te worden. In Azerbeidzjan had hij de race kunnen winnen en ook in Oostenrijk was het podium mogelijk." Volgens Horner moet het team er nu vooral voor zorgen dat Verstappen een competitieve auto krijgt. "Op basis van de eerste seizoenshelft kun je inderdaad stellen dat Max beter is dan zijn wagen. Wij moeten er nu voor zorgen dat hij een auto krijgt waarmee hij kan laten zien wat hij in zijn mars heeft. Ik ben ervan overtuigd dat ons dat gaat lukken."

Voor een racer pur sang als Verstappen is het dan ook frustrerend om niet te kunnen strijden voor het podium. Horner is echter onder de indruk van de wijze waarop Verstappen hiermee omgaat. "Hij leert hier ontzettend van. Hij zal er straks alleen maar meer van genieten als hij mooie resultaten haalt." Red Bull behaalde tot nu toe nog maar één overwinning dankzij Daniel Ricciardo in Azerbeidzjan. Volgens Horner is de kans zeker aanwezig dat Red Bull nog een zege boekt. "Er komen nog een paar circuits aan die ons goed liggen. Zoals de komende race in Hongarije, ook Singapore ligt ons altijd goed. Spa wordt zeker interessant omdat Max dankzij zijn thuispubliek dan zo'n 10 pk extra heeft!"

Viaplay
x
Breaking Aston Martin in protest tegen uitslag kwalificatie