Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Horner: 'Max Verstappen kan een team om zich heen bouwen'

Red Bull teambaas Christian Horner vindt dat Max Verstappen zich bij Red Bull in de best denkbare positie bevindt. De Formule 1 coureur geniet het volle vertrouwen van het team en kan de komende jaren een team om zich heen bouwen.

Horner was blij dat Verstappen in oktober zijn contract verlengde tot en met het einde van 2020. " We zien allemaal zijn kwaliteiten en dat is waarom we hem graag vast wilden leggen tot en met 2020", laat de Red Bull teambaas aan Racer weten. Het was een lastig jaar voor de Nederlander die achtervolgd werd door pech. Horner bekijkt het van de positieve kant. " Ik denk dat Max een geweldig seizoen had. Hij had erg veel pech dit jaar, maar heeft fenomenaal gepresteerd. Hij werd sterker en sterker en zijn vertrouwen nam toe. Max heeft dit jaar een aantal geweldige races gereden." " Mensen mogen daarbij niet vergeten dat hij het grootste deel van het seizoen pas 19 jaar was! De manier waarop hij omging met zijn frustraties was indrukwekkend."

Horner blikt graag vooruit en ziet een mooie toekomst voor Max Verstappen bij Red Bull. " Als we naar de lange termijn kijken dan bevindt Max zich in de beste positie in de F1. Hij kan een team om hem heem bouwen om onze gedeelde ambities te realiseren." Onderdeel van dat team moet ook Daniel Ricciardo blijven. Het contract van de Australiër loopt eind 2018 af, maar Red Bull wil hem graag tot en met het einde van 2020 vastleggen. " Ik geloof echt dat we het beste rijdersduo in de Formule 1 hebben. Dat is ook de reden waarom we Daniel ook graag langer vast willen leggen."

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"