Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Horner: ‘Max Verstappen overbrugt het verschil met Ferrari en Mercedes’

Het seizoen 2017 loopt alweer op zijn einde en dus zijn de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen in volle gang. Het team van Red Bull kende een slecht begin van 2017, maar doet sinds een paar wedstrijden weer mee om de overwinning. Met de goede afsluiting van het seizoen hoopt teambaas Christian Horner op meer in 2018.

Red Bull gaat volgend jaar met Max Verstappen en Daniel Ricciardo op jacht naar een vijfde wereldtitel in de Formule 1. Tijdens een bijeenkomst georganiseerd door Exact sprak Horner over de kansen van zijn team voor volgend seizoen. “Momenteel zijn we hard aan het werk om de auto voor volgend seizoen af te maken. Het ziet er allemaal heel positief uit”, aldus Horner. “Met Max hebben we een speciaal talent in huis. Hopelijk kunnen we hem volgend jaar een winnende auto geven” , sprak Horner de zaal vol met Verstappen-fans moed in.

Het voornaamste probleem voor Red Bull zit nog altijd in de Renault-motor, die een stuk minder krachtig is dan de Mercedes- en Ferrari-motor. “Renault werkt er heel hard aan, maar we houden toch een kleine achterstand op onze concurrenten” , is Horner realistisch. “Gelukkig hebben we coureurs als Max Verstappen die zo’n achterstand kunnen overbruggen. Hij heeft een paar fantastische wedstrijden gereden dit seizoen” , spreekt Horner vol lof over Verstappen. “We blijven pushen en hopelijk staan we er volgend jaar goed voor” , besluit Horner positief.

Viaplay
x
LIVE Reacties na bizar einde sprintkwalificatie