Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Horner: 'Max Verstappen vooral sterker geworden in kwalificaties'

Wat betreft het aantal podiumplaatsen is het duidelijk nog niet het seizoen van Max Verstappen, toch vindt zijn teambaas Christian Horner dat Verstappen aan een ijzersterk seizoen bezig is. Nu de Formule 1 coureurs even genieten van een welverdiende vakantie, is het dan ook de hoogste tijd om de balans op te maken!

Vorig jaar promoveerde Max Verstappen vrij plotseling naar de hoofdmacht van Red Bull Racing. Ondanks dat hij vanaf de eerste race zijn visitekaartje af gaf, moest hij het vooral in de kwalificaties afleggen tegen zijn oudere teamgenoot Daniel Ricciardo. Waar Verstappen vaak de snellere was in de vrijdagtrainingen, was het Ricciardo die in de kwalificatie het beste van zichzelf liet zien. Dit jaar zijn de rollen andersom en leidt Verstappen het onderlinge kwalificatieduel met 7-4. Een ongekend resultaat, vooral omdat de Australiër over het algemeen gezien wordt als een kwalificatiebeest bij uitstek. Teambaas Horner geeft in gesprek met Formule 1 dan ook aan dat Verstappen zich vooral op dat vlak duidelijk heeft verbeterd.

"Max heeft zich dit jaar op alle fronten wel verbeterd. Hij heeft meer vertrouwen in de auto en is besluitvaardiger over de afstelling van zijn auto. Ook de samenwerking met zijn engineer wordt steeds beter, net als de opbouw van zijn raceweekend. Hij haalt nu veel meer uit de vrijdagtrainingen en is daardoor een stuk sterker geworden in de kwalificaties." Volgens Horner zijn het dan ook niet zozeer de grote zaken waar Verstappen nog aan moet werken maar is het veel meer een kwestie van finetunen. "Je kunt je natuurlijk altijd verbeteren want niemand is perfect. Je moet blijven zoeken naar kleine vorderingen. Dat is ook de manier waarop we als team werken. Gelukkig heeft Max precies diezelfde drang en wil hij nog steeds meer uit zichzelf halen terwijl hij al op een ongekend hoog niveau zit."

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'