Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Horner verwacht geen gridstraf voor Verstappen in Mexico

Hij reed de snelste tijd in de tweede vrije training voor de Grand Prix van Mexico, maar moest zijn wagen enkele minuten voor het sluiten van de markt langs de baan parkeren met een hydraulisch probleem. Toch hoeft Max Verstappen zich volgens Red Bull-teambaas Christian Horner niet teveel zorgen te maken.

De Britse stalleider merkt op dat de wagen van Verstappen eerst terug moet worden gebracht in de garage, alvorens men zeker weet waarom de Nederlander stilviel.

"Het sturen werd ineens zwaar en dus heeft Max besloten de wagen tot stilstand te brengen, we gaan ervan uit dat hij met een hydraulisch probleem te maken kreeg", legt Horner kort na de oefensessie uit voor de camera van Sky Sports. "We weten natuurlijk nog niet precies wat er aan de hand was, maar Max heeft nog een extra motor over en zou dus veilig moeten zijn om wat betreft eventuele gridstraffen." Horner kan met een lach terugkijken op de vrijdag in Mexico. "We stonden na beide trainingen eerste en tweede, dat is al een tijdje niet meer voorgekomen", knipoogt de Brit. "Natuurlijk gaan Ferrari en Mercedes de boel opschroeven morgen, maar vorig jaar kwamen wij slechts een tiende tekort op de pole. Dit jaar lijken we er nog beter voor te staan." Mocht Verstappen zaterdag de poleposition veroveren, dan pakt hij het record van Sebastian Vettel als jongste polesitter aller tijden af.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi