© Getty Images/Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Horner: "Mercedes en Ferrari drukten nieuwe Formule 1-regels er door"

09 dec. 2018 10:45 Wanda Bisschop 0 reacties
Een eenvoudiger ontwerp van de voorvleugel moet er in het nieuwe Formule 1-seizoen voor zorgen dat achteropkomende coureurs minder last krijgen van de 'vieze' lucht van hun voorganger. Hoewel Red Bull's teambaas Christian Horner blij is met de ontwikkeling van de RB15, waarschuwt hij ook voor de grote verschillen die kunnen ontstaan tussen de teams.

"Of de nieuwe voorvleugel zorgt voor minder vuile lucht? Het zal heus wel wat effect hebben, maar ik verwacht niet dat het groot zal zijn. Ik vrees alleen dat sommige teams goed omgaan met de nieuwe regels op het gebied van de nieuwe voorvleugel en andere teams krijgen het minder goed voor elkaar", aldus de teambaas van Max Verstappen.

Horner baalt vooral dat teams als Mercedes en Ferrari een grote rol in de besluitvorming hebben gehad. "Doordat Mercedes en Ferrari voor deze wijziging hebben gestemd, is het er door heen gekomen. Volgens mij ontstaan er opnieuw grote verschillen omdat sommige teams er wel van profiteren en anderen niet."

Toto Wolff, de teambaas van Mercedes, wuift de suggestie van Horner dat Mercedes er het meeste baat bij heeft, direct weg. Hij vindt het voor iedere team een uitdaging. "De FIA en Liberty Media hebben flink geïnvesteerd in deze nieuwe regels. Wij als Mercedes willen dat niet tegenhouden en hebben daarom voor deze wijziging gestemd. Natuurlijk kleven er risico's aan, maar het biedt ook kansen en dat laatste zien wij als een uitdaging."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen