Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Horner: 'Mercedes en Ferrari zijn bang van Red Bull'

Volgens Red Bull-teambaas Christian Horner vrezen Mercedes en Ferrari het team van Max Verstappen, vanwege hun eigenzinnige manier van aanpakken.

Red Bull wordt door veel kenners gezien als het team dat Mercedes kan uitdagen in 2018. Mede door de ijzersterke inhaalrace in 2017 en innovatieve vondsten geldt Red Bull als een van de kanshebbers voor de wereldtitel dit seizoen. In gesprek met The Guardian laat Horner weten dat de concurrentie het team vreest. "Mercedes en Ferrari vrezen Red Bull meer dan welk team dan ook, omdat ze ons potentieel en capaciteit kennen. We zijn onafhankelijk als team en benaderen dingen op onze eigen manier." "Red Bull is een bedrijf dat energydrankjes produceert en een F1-team heeft. Dat voelt soms wat vreemd als je concurreert met iconische merken als Ferrari en Mercedes. We zijn blij dat we een buitenbeentje zijn." " Als er dit jaar kansen liggen dan grijpen we deze met beide handen aan. We hebben twee geweldige coureurs die niet bang zijn om een risico te nemen."

Horner ziet het team van Mercedes nog altijd als de grote favoriet. Red Bull komt waarschijnlijk nog altijd behoorlijk wat PK's tekort. Analyses lopen uiteen van 35 tot 50 PK. " Mercedes is vier keer op rij kampioen geworden en de regels zijn nauwelijks veranderd. Het zou dan ook dom zijn om je geld niet op hen in te zetten." Daar waar Mercedes en Ferrari hun eigen motor ontwikkelen is Red Bull aangewezen op Renault. Een handicap volgens Horner. "Niemand kon ze echt partij bieden in het WK de laatste vier jaar. Ferrari en Mercedes hebben in die jaren acht races per team gewonnen, de rest ging naar Mercedes. Het is frustrerend omdat wij niet overal invloed op uit kunnen oefenen."

Viaplay
x
Hulkenberg Op weg naar nieuw F1-team