Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Horner met dichtgeknepen billen richting Bakoe: "Compleet belachelijk"

Red Bull-teambaas Christian Horner houdt zijn hart vast als het team over een kleine drie weken de Grand Prix van Azerbeidzjan moet zien te overleven. Hij snapt niets van de keuze om juist dáár een sprintrace te houden.

In het weekend van de Formule 1 Grand Prix van Azerbeidzjan zien we de eerste van in totaal zes sprintraces in 2023. Hoe men dit circuit aan heeft kunnen wijzen voor een sprintrace is Red Bull-teambaas Christian Horner een raadsel: "Compleet belachelijk, lachwekkend gewoon." "Vanuit het perspectief van de fan wordt het met het oog op spektakel natuurlijk één van de spectaculairdere sprintraces van het jaar", aldus Horner ten overstaan van onder andere RacingNew365 . "Maar voor ons als team is het enkel een 'kans' om je auto aan gort te rijden en om heel veel geld over de balk te smijten en dat in tijden van een budgetlimiet. Dus in mijn ogen is één race in Bakoe meer dan genoeg. Dat we er nu twee hebben... tsja, dat betekent dat ons misschien behoorlijk wat actie te wachten staat."

"We zijn op onze hoede"

"Aan de andere kant maakt dat natuurlijk deel uit van de uitdaging en de opdracht die we goed uit moeten voeren", zo vervolgt de Brit. "Maar voor een sprintrace in Azerbeidzjan zijn we zeker op onze hoede", aldus Horner, die sowieso nog niet zo'n fan is van het sprintraceformat zoals het nu op tafel ligt. "Ik weet dat er aan gewerkt wordt, dus hopelijk levert dat snel iets concreets op. Ik denk dat die weekenden nog iets dynamischer opgezet kunnen worden."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"