Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Christian Horner

Horner: "Met klantenauto’s redden we de kleine teams pas echt"

Klantenauto’s toestaan is dé manier om kleinere teams te helpen kosten te besparen en te overleven. Dat is de stellige overtuiging van Red Bull-baas Christian Horner.

Christian Horner
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

De Formule 1 bespreekt momenteel verschillende mogelijkheden om de kosten verder te verlagen, in een poging de coronacrisis te beteugelen. Het thema klantenauto’s is tot dusver onaangeroerd gebleven, tot verdriet van Red Bull-teambaas Christian Horner.

"Als we echt serieus waren in het verlagen van de kosten, vooral voor de kleine teams, zou ik er voorstander van zijn om de komende twee jaar een complete auto voor klanten te leveren", aldus de Engelsman in gesprek met The Guardian. "Het zou hun kosten enorm verlagen."

Het concept van klantauto's staat op gespannen voet met het traditionele karakter van de Formule 1 elk team dat zijn eigen prototypes bouwt. "Met de moderne 3D-fotografietechnologie proberen alle teams hoe dan ook allemaal elkaars auto's te kopiëren", aldus Horner. "Tijden veranderen. F1 had jaren geleden ook klantenauto's. We moeten out-of-the-box denken. Als het gaat om het redden van de kleine teams en het verbeteren van hun concurrentiepositie, dan kunnen we het idee van klantenauto’s niet links laten liggen."

Haas-teambaas Guenther Steiner heeft het idee van Horner inmiddels in een uitzending van Ziggo Sport afgeschoten. "Dit idee van Horner is er alleen zodat de grotere teams op die manier onze prestaties kunnen manipuleren. Zo kunnen ze ervoor zorgen dat ze nog steeds ruimschoots beter zijn dan wij. Met dit plan proberen zij ervoor te zorgen dat teams zoals Haas het gat niet kunnen dichten."

Het voetbalseizoen wordt zaterdag afgesloten met de Champions League finale

Wie wint de Champions League finale: Inter Milan of Manchester City? Win bij Unibet 100x jouw inzet als jouw favoriet wint!

Alleen geldig voor nieuwe spelers, minimum leeftijd 24 jaar. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 100x jouw inzet!
Forbidden

Weddenschappen Red Bull

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Breaking Verstappen deelt duidelijke mening over Hamilton: "Men zal me nu vast haten"