Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Christian Horner

Horner noemt opvallende naam als potentiële Red Bull-coureur

Red Bull Racing beschikt al jaren over een uitstekend juniorenprogramma, echter momenteel rijdt er bij het hoofdteam een coureur rond die niet uit dat programma komt. Volgens teambaas Christian Horner hoeft dat ook helemaal niet en daarbij noemt de Brit ook meteen een potentiële kandidaat voor 2026.

Horner Singapore
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Sergio Perez verlengde eerder dit jaar zijn contract bij Red Bull. De Mexicaan, die niet afkomstig is uit het juniorenprogramma van de Oostenrijkse renstal, blijft zo de komende tijd nog de teamgenoot van Max Verstappen.

Voor 2026 is echter nog niets zeker. Volgens velen heeft Red Bull een beetje haar ziel als opleidingsteam verkocht door Sergio Perez binnen te halen en Daniel Ricciardo bij 'juniorteam' Visa Cash App RB te laten rijden. Wanneer Christian Horner de vraag krijgt of hij binnenkort weer wat vaker binnen zijn eigen stal gaat kijken, komt de Brit met een opmerkelijk antwoord.

"We hebben in het verleden vele jongelingen de kans gegeven," aldus Horner bij Sky Sports. "Het Red Bull-systeem is erg veeleisend als het gaat om resultaten en prestaties. En natuurlijk, Max levert wel. Checo (Sergio Perez) presteert dit jaar wat minder, maar vorig jaar deed hij het prima door de tweede plaats in het kampioenschap binnen te halen. Maar wij moeten ook verder in de toekomst kijken."

Volgens Horner staat er namelijk genoeg talent binnen de Red Bull-gelederen te popelen om de F1 in te gaan: "We hebben een aantal erg interessante talenten, met bijvoorbeeld Liam Lawson die momenteel op de reservebank zit. We hebben Isack Hadjar in de Formule 2, die tot voor kort aan de leiding van het kampioenschap ging. En ook in de Formule 3 is er een groot talent waar ik erg fan van ben: Arvid Lindblad. Dus we hebben genoeg keuze binnen ons juniorprogramma."

Toch wil Horner niet uitsluiten dat hij buiten de eigen gelederen gaat kijken. Sterker nog, de Brit schuift één naam nadrukkelijk naar voren: "We zijn niet bang om buiten de eigen vijver te vissen. Het contract van George Russell loopt na komend jaar af en het zou dom zijn als we hem niet in overweging zouden nemen. En zo zijn er nog meerdere getalenteerde coureurs die dan uit hun contract lopen."

Ook interessant:

Speel de RN365 F1 Bingo en win toffe prijzen

Maak de race in Singapore nu nog leuker met de RacingNews365 bingo en maak kans op toffe F1 prijzen zoals Verstappen schaalmodellen en caps. 

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Red Bull Horner noemt opvallende naam als potentiële Red Bull-coureur