Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Horner noemt overwinning in Monaco mooiste moment van 2018

Viermaal zegevierde Red Bull Racing in 2018, één keer vaker dan in 2017 en twee keer meer dan in 2016. Daniel Ricciardo en Max Verstappen kwamen allebei twee keer als nummer één over de eindstreep. Ricciardo won in China en Monaco, Verstappen kraaide victorie op de Red Bull Ring in Oostenrijk en herhaalde dat later in het jaar op het circuit in Mexico.

Teambaas Christian Horner noemt de overwinning van Ricciardo in Monaco als hoogtepunt van zijn seizoen. De Australiër vertrok in de straten van het prinsdom vanaf de poleposition, maar kreeg gedurende de race te kampen met een aanzienlijk mechanisch probleem. Desondanks wist de man die volgend jaar de kleuren van Renault verdedigt zijn Red Bull RB14 aan de praat te houden, om deze als eerste over de finishlijn te rijden.

"Als ik één moment zou moeten kiezen uit het Formule 1-seizoen 2018, dan zou ik gaan voor onze overwinning in de straten van Monaco", spreekt Horner tegenover het officiële kanaal van de Formule 1. "Die wedstrijd is de meest belangrijke van het jaar en het was bovendien een geweldige genoegdoening voor Daniel Ricciardo, die twee jaar geleden de overwinning door zijn vingers zag glippen. Daniel reed overigens naar een totaal onverwachte zege, aangezien zijn MGU-K er tijdens de wedstrijd mee ophield. Alle dramatiek die je zou verwachten van een memorabele zege kwam bij die dag kijken en dat deed de champagne nog een stukje zoeter smaken." Ricciardo behaalde in Monaco overigens zijn tweede en laatste podiumplaats van het jaar, verder dan zes vierde plaatsen zou hij in de rest van het seizoen niet komen. De Australiër besloot zijn vijfde en laatste seizoen in dienst van Red Bull Racing op een ietwat teleurstellende zesde plaats in de eindrangschikking, al moet daarbij worden vermeld dat Ricciardo in acht van de 21 wedstrijden uitviel - meestal vanwege technisch malheur.

Viaplay
x
Trucje Verstappen verklaart opzienbarend Red Bull-trucje