Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Horner onder de indruk na 'fantastische' ronde van 'fenomenale' Verstappen

Max Verstappen had maar een ronde nodig om de poleposition te pakken voor de GP van Japan. Met een gehavende bolide kwam hij in zijn tweede run zelfs nog dicht op zijn tijd. Na afloop was zijn teambaas onder de indruk.

Maar nipt wist Max Verstappen de poleposition voor de Japanse Grand Prix te pakken. Het scheelde niet veel of Charles Leclerc was er met de pole vandoor gegaan, nadat de Nederlander een fout maakte in zijn tweede run en een onderdeel van zijn Red Bull-bolide verloor. Toch was zijn eerste ronde, die op dat moment een kwart seconde sneller was dan die van Leclerc, genoeg voor de pole. Zo klein als in Japan was het verschil tussen de pole en de nummer twee nog niet, maar toch kwam het voor Red Bull-teambaas Christian Horner niet als een verrassing. "We waren totaal niet verbaasd over de kleine verschillen. Ferrari is al het hele seizoen snel, dus waarom hier niet? In Max' laatste run ging het een klein beetje mis, maar zijn eerste ronde was echt heel goed. Poleposition is hier zeer belangrijk, zeker met de wisselvallige omstandigheden op zondag."

Horner onder de indruk

Dat Verstappen uiteindelijk met zijn enige Q3-ronde al de pole kon pakken, zegt volgens Horner genoeg over hoe goed die ronde op Suzuka was. Hij is onder de indruk van zijn stercoureur. "Het was een fenomenale performance van Verstappen", jubelt hij bij Sky Sports . "Een fantastische ronde van Max aan het begin van Q3. Hij maakte een kleine fout in zijn tweede run, waardoor hij een stukje van zijn vloer verloor op de kerbstones. Pole op dit circuit is echter heel indrukwekkend." De race zal waarschijnlijk in regenachtige omstandigheden worden afgewerkt. Red Bull laat het allemaal op hen afkomen, zo vertelt Horner. "Het is altijd beter om vooraan te rijden, zeker als het weer een rol speelt. Het is echter hetzelfde voor iedereen." "Op zondag zullen we in de ochtend de gordijnen openen en zien met welke omstandigheden we te maken krijgen. We gaan zo hard mogelijk ons best doen!", aldus de teambaas, die rekent op een sterke Perez tijdens de race, ook al start hij slechts vanaf de vierde plek. "Perez racet altijd beter dan hij kwalificeert. Hij staat op de tweede rij en de omstandigheden kunnen ook in zijn voordeel zijn. Checo gaat zeker meedoen. Twee Ferrari's in een Red Bull-sandwich", glimlacht Horner.

Titel Verstappen?

Op zondag is Verstappen kampioen als hij wint en de snelste ronde rijdt. Gaan ze vol voor die snelste ronde als hij in het slot vooraan het veld rijdt? Horner haalt zijn schouders op. "Of we nou hier of in Austin of Mexico kampioen worden, zo lang het maar gebeurt voor Abu Dhabi. We bekijken het race per race." "Er wordt veel over gepraat, omdat we in het land van Honda zijn, maar vanuit het oogpunt van het team doen we gewoon ons best op zondag en dan komen de punten als het goed is vanzelf", zo sluit hij af.

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"