Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Sergio Perez

Horner onder indruk van optreden Perez: "Zeer volwassen"

Sergio Perez finishte zijn eerste race als Red Bull-coureur als vijfde na een indrukwekkende inhaalrace. Teambaas Christian Horner blikt vol tevredenheid terug op het optreden van de Mexicaan.

Perez Bahrain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Sergio Perez had zich wellicht wat anders voorgesteld van zijn debuut voor Red Bull. Hij kwam niet verder dan Q2 omdat een poging om zich te kwalificeren op de mediumband, niet lukte. Alsof het nog niet erg genoeg was, moest hij vanwege een probleem starten vanuit de pitstraat. Toch is Red Bull-teambaas Christian Horner tevreden met het optreden van de Mexicaanse teamgenoot van Max Verstappen.

"Ik denk dat zijn optreden heel volwassen was", zegt Horner voor de microfoon van onder meer RacingNews365. "Hij liet zijn ervaring gelden. Hij had natuurlijk een probleem tijdens de opwarmronde, maar hij bleef heel rustig. We konden niet meer met de auto communiceren. Hij pakte de controle, herstartte de auto en kreeg hem weer aan de praat."

Niet alleen zijn race was sterk vond Horner, ook het inhalen ging Perez makkelijk af. Het leverde hem uiteindelijk een vijfde plek op in Bahrein.

"Zijn inhaalrace was erg sterk. Het was erg leerzaam voor hem om te racen en zo meer aan de auto gewend te raken. Zijn inhaal-snelheid was erg goed. Dat is bemoedigend voor hem."

Forbidden

Weddenschappen Sergio Perez

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

RN365 Special
Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"

RacingNews365 zat na het F1-seizoen samen met niemand minder dan Max Verstappen voor een exclusief interview. In dit eerste deel vertelt Max over Gianpiero 'GP' Lambiase, zijn race-engineer met wie hij als het even kan voor altijd samen wil werken. Hij beschrijft de onderlinge relatie gekscherend als een 'huwelijk'. Maar wie is nou het mannetje en wie het vrouwtje?

Lees meer
Viaplay
x
Domenicali Hoogste F1-baas doet een oproep aan Ferrari na vertrek Binotto