Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Christian Horner

Horner: "Ongelooflijk dat we met Ford de strijd aangaan met Mercedes, Ferrari en Audi"

Christian Horner staat stil bij het idee dat een 'privaat-motorleverancier' de strijd aan kan gaan met de grote fabrieksmerken.

Horner Bahrain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Vanaf het Formule 1-seizoen van 2026 zal Red Bull gebruik maken van haar eigen Red Bull Powertrains-motoren. Nu rijden ze al onder de naam van het nieuwe motorproject, maar 'onder de badge' zit nog gewoon een motor die wordt gemaakt en onderhouden door Honda. Binnenkort wordt alles binnenshuis geproduceerd.

Dit doet Red Bull samen met Ford, waar ze een technisch partnerschap aangaan. Het motorproject staat hierdoor officieel bekend als 'Red Bull-Ford Powertrains'. Christian Horner kan niet wachten en benadrukt bij Sky News nog eens hoe speciaal het is dat ze met een eigen motorproject komen, dit samen met de naam Ford.

"Het is geweldig dat ze opnieuw toetreden tot de Formule 1. Vanaf 2026 worden de auto's 50% elektrisch aangedreven en dat past bij de bedrijfsvoering en de producten van Ford in de nabije toekomst. We zien daarnaast niet alleen Ford terugkeren naar de F1, maar ook Audi. Er is enorme interesse van leveranciers!"

Dat Red Bull de strijd aan kan gaan met een aantal wereldwijd bekende leveranciers, vindt hij zeer speciaal. "Het is geweldig om te bedenken dat Red Bull kan strijden met Mercedes, Ferrari en Audi (als motorleverancier, red.) en dit samen te doen met Ford: het zijn de missende puzzelstukjes binnen ons project", zo looft hij.

Forbidden

Weddenschappen Red Bull

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Analyse Vrees Verstappen komt uit: wat betekent het vertrek van Marshall voor Red Bull?