Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Horner onthult Ferrari-aanbod: "Ik was enorm gevleid"

Christian Horner is benaderd door Ferrari om teambaas te worden, maar de Brit heeft dit afgeslagen. Hij vertelt gevleid te zijn en benadrukt loyaal aan Red Bull te zijn.

Al sinds de geboorte van het Red Bull-team in 2005 is Christian Horner de teambaas. Hij kende pieken, maar ook dalen samen met het team. Toch is tot op de dag van vandaag de onbetwiste teambaas van de renstal uit Milton Keynes. Ook een aanbod van het almachtige Ferrari kon hem niet verleiden. In gesprek met het Duitse Auto, Motor und Sport . vertelt de teambaas van Red Bull. "Het was enorm vleiend om door Ferrari gevraagd te worden", antwoordt hij op de vraag of het niet interessant was om de overstap te maken naar een team met zo'n mooie historie. "Het is een geweldig team en ik ben er zeker van dat ze weer competitief zullen zijn." Andersom is er voor de vertrokken Ferrari-man Mattia Binotto geen plaats bij Red Bull, zo laat Horner weten. "Ik zie niet in wat voor een rol hij zou kunnen bekleden bij Red Bull. Het was een zwaar jaar voor hem vorig jaar, want Ferrari maakte wel een stap (ondanks zijn latere vertrek, red.). Misschien liggen er ergens anders op de grid nog kansen voor hem", aldus de Brit.

Loyaliteit

Voorlopig heeft het er alle schijn van dat Christian Horner de komende jaren nergens naar toe gaat, zeker nu Red Bull net voor het eerst sinds 2013 weer een constructeurstitel op zak heeft. In achttien jaar tijd wist het team met de Brit aan het roer vijf constructeurs- en zes coureurstitels te veroveren. In totaal werd er 92 Grands Prix gewonnen door het team. Horner gaat dus niet zomaar naar een ander team, benadrukt hij. "Ik ben hier sinds dag één en ik voel me zeer verantwoordelijk voor het team. Het is een geweldige groep mensen waar ik mee werk en ik heb me nog nooit laten verleiden door een ander aanbod. Ik voel me loyaal aan Red Bull en als je in zo'n groot team werkt, waarom zou je dan ergens ander naar toe willen?", vraagt hij zich hardop af. "We hebben een stabiel werknemersbestand en iedereen kent zijn rol. In mijn ogen is dat zeer belangrijk en dat heeft ook bijgedragen aan onze prestaties door de jaren heen. Als je kijkt naar alle senior posities in het team, dan wordt een groot deel van deze posities namelijk al jarenlang door dezelfde mensen bekleed", zo eindigt hij zijn relaas.

Viaplay
x
Tijdschema Formule 1 GP Spanje 2024