Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Horner onthult flinke schade aan Red Bull van Verstappen

Max Verstappen moest genoegen nemen met de tweede plek tijdens de Grand Prix van Miami. Christian Horner, de teambaas van Red Bull Racing, gaat in op de schade aan de auto van Verstappen door een eigen fout van de Nederlander.

Verstappen race Miami
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Max Verstappen had de ideale startpositie te pakken voor de Grand Prix van Miami, maar hij wist poleposition niet om te zetten in een overwinning. Dat kwam onder meer door de schade die hij opliep door een zeldzame fout. Hij reed bij de krappe chicane een paaltje uit de grond. Teambaas Christian Horner gaat nu in op de gevolgen van het incident op de RB20 van Verstappen.

"Hij raakte het paaltje rond rondje 20 en dat heeft behoorlijk wat schade veroorzaakt aan de onderkant van zijn auto. We moeten kijken wat daar precies de gevolgen van waren, maar hij had genoeg snelheid op dat moment en reed weg bij Oscar Piastri achter hem en Lando Norris voordat hij die schade opliep", zo vertelt Horner aan diverse media, waaronder RacingNews365.

"Daarna hebben we natuurlijk de pits opgezocht en de safety car kwam op het beste moment voor Lando, waardoor hij in wezen een gratis stop had. Maar het was natuurlijk niet geweldig voor ons, want dan sta je op banden die zes of zeven ronden ouder zijn. Met de schade, denk ik dat de tweede plaats eigenlijk nog een behoorlijk resultaat was", zo gaat de teambaas van Red Bull Racing verder.

Maar wat verloor Verstappen nu precies door de schade? "Hij verloor tweeënhalve tiende per ronde in bocht één, maar of dat nu kwam door de schade? Ik denk dat je op de foto's ziet wat er ontbrak, want het was in ieder geval niet zo ontworpen."

Daarna gaat Horner verder. "We zagen al in de sprintrace dat de marge niet groot genoeg was. Het is een lastig circuit en hoe de banden zich hier gedragen is vrij uniek. Ook al had hij de pole op vrijdag en zaterdag in de sprintrace, hij was nooit helemaal gelukkig met de balans van de auto, eigenlijk het hele weekend. Om dan het resultaat te pakken dat we nu hebben, is behoorlijk positief", zo sluit de Brit af.

Bekijk het moment hieronder!

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Italiaanse media loven 'magische' Verstappen: "Menselijke factor maakt het verschil"