Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Red Bull Racing

Horner onthult Red Bull-aanknopingspunt in jacht op McLaren: "Dat was een voordeel"

De race op Zandvoort werd er voor Red Bull eentje waar ze niet heel erg blij van werden. Toch weet teambaas Christian Horner dat het ook een race was met een ander gezicht, want er werd veel geleerd tijdens de GP van Nederland.

Verstappen Race Zandvoort
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Max Verstappen finishte op P2, terwijl Sergio Perez het moest doen met de zesde positie na afloop van de GP van Nederland. Lando Norris liep zodoende in op Verstappen in het rijderskampioenschap en het verschil tussen Red Bull en McLaren is in de constructeursstrijd nog maar 30 punten. Toch leek de Oostenrijkse renstal er een dubbele agenda op na te houden in Zandvoort, want de twee coureurs reden met verschillende specificaties rond.

Red Bull experimenteerde al tijdens de vrije trainingen om de auto stabieler en sneller te maken, waarbij ook oude onderdelen werden gebruikt. Bij Sergio Perez was in ieder geval duidelijk dat hij op bepaalde gebieden terug zou switchen naar het pakket van de Grand Prix van China, terwijl er ook naar buiten kwam dat Verstappen het gehele weekend met de vloer van het begin van het seizoen reed.

Het weekend in Zandvoort stond zo min of meer in het teken van experimenteren, om zo de jacht op McLaren weer in te zetten. Teambaas Christian Horner stipt dat zelf min of meer ook aan. "Ik denk dat het een voordeel is dat de beide auto's met verschillende specs hebben gereden. Het heeft ons heel wat waardevolle informatie opgeleverd, maar het is nu belangrijk dat we nu begrijpen wat er aan de hand is en dat we die gegevens gebruiken. Max is heel duidelijk is zijn feedback, waar volgens hem de problemen zitten en waar we moeten verbeteren", zo legt Horner uit tegenover onder meer RacingNews365.

"De feedback van de coureurs was dus erg positief, wat ze voelden tijdens het rijden met de verschillende setups. Hopelijk geeft het een echte richting voor de engineers. We hebben nu natuurlijk 72 ronden aan data, net als heel veel informatie over twee verschillende bandencompounds. We zullen die informatie met elkaar gaan vergelijken", zo sluit de Brit af.

Als Max Verstappen of één van je andere gekozen favoriete coureurs de GP van Azerbeidzjan wint, keert Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit.

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Live Reacties na wisselende tweede training Verstappen in Bakoe