Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Christian Horner

Horner ontkent machtsstrijd binnen Red Bull: "Niemand is groter dan het team"

Christian Horner heeft na de Grand Prix van Saoedi-Arabië ontkend dat er machtsstrijd gaande is binnen Red Bull. De Brit wijst naar de resultaten om zijn woorden kracht bij te zetten.

Horner Saudi
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Red Bull was opnieuw dominant in Saoedi-Arabië. Max Verstappen en Sergio Perez haalde voor de tweede keer op rij een één-tweetje binnen voor het team uit Milton Keynes. Toch werd het weekend weer overschaduwd door verhalen rond Helmut Marko. De Oostenrijker zou wellicht door Red Bull geschorst gaan worden, waarna Verstappen aangaf dat er dan problemen zouden ontstaan. Uiteindelijk gaat de schorsing niet door.

Horner, die zelf vrijgesproken werd in een onderzoek naar vermeend grensoverschrijdend gedrag, krijgt na afloop van de race de vraag of er een machtsstrijd gaande is. De Brit ontkent stellig tegenover Sky Sports. "Nee. Uiteraard wordt er veel gezegd en geschreven, maar we zijn één team en niets en niemand is groter dan het team. Dit team bestaat uit meer dan 1.400 mensen, verspreid over de verschillende afdelingen. Iedereen heeft zijn en haar rol, van de onderkant van de organisatie tot de bovenkant."

"Als zij niet presteren, kan je deze resultaten niet neerzetten", vindt Horner. "Helaas was er dit weekend weer veel speculatie. Ik herhaal het nog een keer: onze focus ligt bij wat er op de baan gebeurt."

Praat mee!

Viaplay
x
'Verrassing' Marko houdt rekening met vervelende 'verrassing' voor Verstappen in China