Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Horner optimistisch: 'Morgen knokken met Ferrari en Mercedes'

Het F1-team van Red Bull had grote verwachtingen van hun upgrade, maar stelde toch wat teleur tijdens de kwalificatie. Het gat naar de poleposition was geen millimeter kleiner geworden.

Teambaas Christian Horner legt uit dat de vijfde en zesde plaats overeenkomt met zijn verwachting. "Een vijfde en zesde startplaats voor de Spaanse Grand Prix is waar we verwacht hadden dat we zouden staan. We hebben nog geprobeerd om een andere strategie toe te passen bij de een van onze auto's. Het verschil tussen de supersoft en soft banden is erg klein." "Max werd iets te ambitieus tijdens zijn laatste run in bocht een en had daardoor geen kans meer om zich te verbeteren. Mogelijk dat hij de vierde plaats van Kimi had kunnen pakken. Dat was dan ook echt het maximale vandaag."

Morgen tijdens de race is het aan Red Bull om de veelbesproken racepace in Barcelona wel te laten zien. In Baku stelde het team teleur na een hoopvolle vrijdag. "Met de gegevens die we hebben van onze long runs van de vrijdag hopen we dat we kunnen strijden met Mercedes en Ferrari. Het kan een interessante race worden."

Viaplay
x
Breaking Aston Martin in protest tegen uitslag kwalificatie