Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Christian Horner

Horner over uitvallen Verstappen: 'Ik heb hier geen woorden voor'

Wéér stond Max Verstappen naast de baan en wéér na een ronde of 10. Op voorhand hoopte Horner al vurig op een goed resultaat voor Verstappen, maar na afloop van de race kon Horner alleen maar stamelen. Zoekend naar woorden, zoekend naar een verklaring voor de zoveelste uitvalbeurt.

"Soms schieten woorden gewoon tekort", verzucht teambaas Christian Horner na afloop van de Grand Prix van België tegenover Sky Sports.

"Het gaat gewoon weer fout en weer bij Max, het is ongelooflijk. Hij had hier makkelijk op het podium kunnen staan", zegt Horner terwijl hij naar het podium wenkt. "Hij zat namelijk op dezelfde strategie als Daniel."

Een haperende cilinder was uiteindelijk de boosdoener volgens Horner, die op zijn beurt de schuld weer bij motorleverancier Renault legt.

"De vierde cilinder hield er mee op, waardoor Max zijn wagen stil moest zetten. De motorleverancier zal een verklaring moeten geven over dit incident, dit kan niet zo doorgaan", aldus Horner.

"Het is heel moeilijk voor Max. Hij kan zich niet laten zien, op het moment dat hij een goede race rijdt dan wordt hij weer terug geworpen. Dat is erg frustrerend", zegt Horner uit medeleven met Verstappen.

Of het op korte termijn beter zal gaan, zoals Verstappen nog tijdens de wedstrijd eiste, kan Horner echter niet garanderen.

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Honda F1 Naam Honda keert eenmalig terug in de Formule 1