Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Christian Horner

Horner over Vettel vs Verstappen: 'Max verdedigde hard maar fair'

Voor het eerst in 2017 kwamen Verstappen en Vettel elkaar tegen op de baan. De Ferrari-coureur was veel sneller, maar de Nederlander verdedigde hard maar fair. Teambaas Christian Horner genoot, net als het publiek, met volle teugen.

Sebastian Vettel genoot wat minder dan Horner en liet zichzelf direct op de boordradio horen. 'Moving under braking' was zijn boodschap aan de wedstrijdleiding, omdat hij vond dat Verstappen van richting veranderde in de remzone. Na afloop liet de viervoudig wereldkampioen weten dat Max Verstappen nog te agressief rijdt.

"Het was een super prestatie van onze beide coureurs vandaag op Silverstone. Gelukkig wist Max de finish te halen en zorgde hij voor volop entertainment met zijn rigoureuze manier van verdedigen tijdens het duel met Sebastian. Het was hard, maar fair," oordeelde teambaas Horner.

Verstappen moest Vettel echter voorlaten na een pitstop en vervolgens op een set van de soft banden de race uitrijden. Voor Vettel zorgde dit voor problemen. In de voorlaatste ronde liep de Ferrari-coureur een lekke voorband op.

"We dachten direct dat een vroege stop met een eenstopper erg marginaal zou worden voor de banden. Toen we zagen dat Kimi een bandenprobleem had lieten we Max ook een extra stop maken. We wisten dat we meer dan genoeg ruimte achter ons hadden en de auto naar de finish brengen was ons belangrijkste doel. Max presteerde uitstekend en wist voor het eerst sinds Monaco de finish te halen."

Teamgenoot Daniel Ricciardo werd verkozen tot rijder van de dag. Gestart vanaf de laatste rij, wist hij te finishen op een mooi vijfde plaats. Red Bull kwam zo als vierde en vijfde over de streep in Silverstone.

"Daniel reed een excellente race van P19 naar P5. Hij maakte veel plaatsen goed in de openingsfase van de race, maar verloor er ook weer de nodige door een foutje. Daarna moest hij wederom van achteren naar voren rijden. Om als vijfde te finishen is een uitstekend resultaat na de problemen van gisteren."

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Honda F1 Naam Honda keert eenmalig terug in de Formule 1