© Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Horner over Vettel vs Verstappen: 'Max verdedigde hard maar fair'

16 jul. 2017 19:07 Ruud Dimmers 0 reacties
Voor het eerst in 2017 kwamen Verstappen en Vettel elkaar tegen op de baan. De Ferrari-coureur was veel sneller, maar de Nederlander verdedigde hard maar fair. Teambaas Christian Horner genoot, net als het publiek, met volle teugen.

Teambaas genoot van gevecht tussen Verstappen en Vettel

Sebastian Vettel genoot wat minder dan Horner en liet zichzelf direct op de boordradio horen. 'Moving under braking' was zijn boodschap aan de wedstrijdleiding, omdat hij vond dat Verstappen van richting veranderde in de remzone. Na afloop liet de viervoudig wereldkampioen weten dat Max Verstappen nog te agressief rijdt.

"Het was een super prestatie van onze beide coureurs vandaag op Silverstone. Gelukkig wist Max de finish te halen en zorgde hij voor volop entertainment met zijn rigoureuze manier van verdedigen tijdens het duel met Sebastian. Het was hard, maar fair," oordeelde teambaas Horner.

Verstappen moest Vettel echter voorlaten na een pitstop en vervolgens op een set van de soft banden de race uitrijden. Voor Vettel zorgde dit voor problemen. In de voorlaatste ronde liep de Ferrari-coureur een lekke voorband op.

"We dachten direct dat een vroege stop met een eenstopper erg marginaal zou worden voor de banden. Toen we zagen dat Kimi een bandenprobleem had lieten we Max ook een extra stop maken. We wisten dat we meer dan genoeg ruimte achter ons hadden en de auto naar de finish brengen was ons belangrijkste doel. Max presteerde uitstekend en wist voor het eerst sinds Monaco de finish te halen."

Teamgenoot Daniel Ricciardo werd verkozen tot rijder van de dag. Gestart vanaf de laatste rij, wist hij te finishen op een mooi vijfde plaats. Red Bull kwam zo als vierde en vijfde over de streep in Silverstone.

"Daniel reed een excellente race van P19 naar P5. Hij maakte veel plaatsen goed in de openingsfase van de race, maar verloor er ook weer de nodige door een foutje. Daarna moest hij wederom van achteren naar voren rijden. Om als vijfde te finishen is een uitstekend resultaat na de problemen van gisteren."

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen