Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Christian Horner

Horner pleit voor noodmaatregelen rond budgetcap na 'onvoorziene complicaties'

Dit seizoen geldt in de Formule 1 een budgetlimiet van 140 miljoen dollar. Echter, Red Bull-teambaas Christian Horner vreest dat het door nieuwe, onvoorziene complicaties niet haalbaar zal blijken onder die limiet te blijven. Hij roept op tot noodmaatregelen.

Horner Bahrein 2
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

De budgetlimiet wordt in de Formule 1 gefaseerd ingevoerd. Vorig jaar lag het plafond op 145 miljoen dollar, dit jaar is dat 140 miljoen dollar en in 2023 is dat nog maar 135 miljoen dollar. Red Bull-teambaas Christian Horner geeft ten overstaan van onder andere RacingNews365 aan dat vrijwel alle teams al tegen die limiet aanhikken en dat zaken bemoeilijkt worden nu er onvoorziene omstandigheden de financiële druk alleen maar verder opvoeren.

Horner vreest voor banen en levensonderhoud

"Je moet zeer strategisch te werk gaan als je bepaalt waar je je geld aan uitgeeft. Het draait daarbij echt om efficiëntie", zo begint hij, voordat hij het hekele, nieuwe punt aanstipt: "Nu krijgen we echter te maken met onvoorziene complicaties. Met wat er allemaal gebeurt in de wereld (de oorlog in Oekraïne, red.) speelt inflatie een grote rol. In het Verenigd Koninkrijk dealen we momenteel met een inflatie van 10%."

"Maar ook op de vrachtkosten en het gebruik van brandstof heeft dat een enorm effect. Gisteren is er al even over gesproken, maar ik denk dat het tijdens de volgende financiële bijeenkomst is dat er gesproken moet worden over enkele noodmaatregelen. Dan moeten maatregelen erop toezien dat de druk wat van de ketel wordt gehaald, want op deze manier raakt het direct aan banen en levensonderhoud."

Ook interessant:

Video: de geniale en intieme details van Red Bull, Mercedes en Ferrari

Op welke manier verschillen de Ferrari, Red Bull en Mercedes van elkaar en op welke punten zijn ze uniek? Check het in onderstaande, technische videoanalyse.

Formule 1 GP Bahrein 2022 RN365 Nieuwsdossier

14 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Uitslag kwalificatie Formule 1 GP Monaco 2022