Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Christian Horner

Horner pleit voor noodmaatregelen rond budgetcap na 'onvoorziene complicaties'

Dit seizoen geldt in de Formule 1 een budgetlimiet van 140 miljoen dollar. Echter, Red Bull-teambaas Christian Horner vreest dat het door nieuwe, onvoorziene complicaties niet haalbaar zal blijken onder die limiet te blijven. Hij roept op tot noodmaatregelen.

Horner Bahrein 2
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

De budgetlimiet wordt in de Formule 1 gefaseerd ingevoerd. Vorig jaar lag het plafond op 145 miljoen dollar, dit jaar is dat 140 miljoen dollar en in 2023 is dat nog maar 135 miljoen dollar. Red Bull-teambaas Christian Horner geeft ten overstaan van onder andere RacingNews365 aan dat vrijwel alle teams al tegen die limiet aanhikken en dat zaken bemoeilijkt worden nu er onvoorziene omstandigheden de financiële druk alleen maar verder opvoeren.

Horner vreest voor banen en levensonderhoud

"Je moet zeer strategisch te werk gaan als je bepaalt waar je je geld aan uitgeeft. Het draait daarbij echt om efficiëntie", zo begint hij, voordat hij het hekele, nieuwe punt aanstipt: "Nu krijgen we echter te maken met onvoorziene complicaties. Met wat er allemaal gebeurt in de wereld (de oorlog in Oekraïne, red.) speelt inflatie een grote rol. In het Verenigd Koninkrijk dealen we momenteel met een inflatie van 10%."

"Maar ook op de vrachtkosten en het gebruik van brandstof heeft dat een enorm effect. Gisteren is er al even over gesproken, maar ik denk dat het tijdens de volgende financiële bijeenkomst is dat er gesproken moet worden over enkele noodmaatregelen. Dan moeten maatregelen erop toezien dat de druk wat van de ketel wordt gehaald, want op deze manier raakt het direct aan banen en levensonderhoud."

Ook interessant:

Video: de geniale en intieme details van Red Bull, Mercedes en Ferrari

Op welke manier verschillen de Ferrari, Red Bull en Mercedes van elkaar en op welke punten zijn ze uniek? Check het in onderstaande, technische videoanalyse.

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op
Forbidden

Weddenschappen Red Bull

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Bahrein 2022 RN365 Nieuwsdossier

13 reacties

Viaplay

Unibet
x
Nieuwe trainer Verstappen Bekende naam komt over van grote concurrent