Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Christian Horner

Horner prijst geoliede Red Bull-machine: "Ongelooflijk werk verricht"

Wie wereldkampioen in de Formule 1 wil worden, moet van alle markten thuis zijn. Red Bull-teambaas Christian Horner benadrukt dat elke afdeling en elke kleine schakel binnen het team onmisbaar is geweest voor de wereldtitels van 2022.

Verstappen Mexico
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images / Red Bull Content Pool

Max Verstappen won in 2021 voor Red Bull de coureurstitel, maar de constructeurstitel ging voor de zoveelste keer naar Mercedes. Anno 2022 is de dominantie van de Duitse autofabrikant echter doorbroken. Red Bull heeft beide wereldtitels veroverd in een zeer dominant seizoen. Christian Horner bedankt het hele team en legt uit hoe ontzettend belangrijk elke kleine schakel is.

Het hele team moet namelijk als een geoliede machine te werk gaan. "Het is teamwork, met de focus op marginale verbeteringen. We begonnen heel laat aan de auto voor 2022 en het was een lastige start van het jaar, maar het lukte ons om wat gewicht te besparen. Hiermee vonden we de juiste balans en dat helpt natuurlijk", zo legt de Red Bull-teambaas uit aan onder meer RacingNews365.

In Japan werd de coureurstitel veroverd door Verstappen en een raceweekend later in de Verenigde Staten was ook de constructeurstitel binnen. "Het hele team heeft ongelooflijk werk verricht dit jaar. In alle verschillende omstandigheden."

Horner bedankt alle afdelingen en leveranciers

Teamwork is het meest belangrijke in de Formule 1, zo legt Horner uit. "We hebben het collectief als groep en als team gedaan. De manier waarop iedereen op operationeel niveau, ontwikkelingsniveau en op het circuit samen heeft gewerkt... zo ging het door het hele bedrijf. Je hebt elke individuele afdeling nodig en ze spelen allemaal een rol in het veroveren van de constructeurstitel."

"Ook Honda heeft een sleutelrol gespeeld als een van onze leveranciers. Ik ben heel dankbaar voor wat ze ons hebben gegeven dit jaar. En natuurlijk is het niet alleen Honda, maar al onze leveranciers zoals Exxon Mobil bijvoorbeeld. Daarnaast hebben we nog talloze andere leveranciers die hiervoor verantwoordelijk zijn", aldus de teambaas van Red Bull.

Ook interessant:

Briljante Verstappen boezemt concurrentie angst in

Wat betekenen de voorbije weken? Staan we aan de vooravond van een dominant Verstappen-tijdperk? Jij gaf jouw mening daarover al, nu ons podcastpanel nog. Take it away Ruud, Tom en Joris!

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

8 reacties

RN365 Special
Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"

RacingNews365 zat na het F1-seizoen samen met niemand minder dan Max Verstappen voor een exclusief interview. In dit eerste deel vertelt Max over Gianpiero 'GP' Lambiase, zijn race-engineer met wie hij als het even kan voor altijd samen wil werken. Hij beschrijft de onderlinge relatie gekscherend als een 'huwelijk'. Maar wie is nou het mannetje en wie het vrouwtje?

Lees meer
Viaplay
x
Exclusief Verstappen pareert Leclerc: 'Hij verloor de F1-wereldtitel al eerder'