Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Horner prijst 'meedogenloze' Marko: "Voor hen is hij een nachtmerrie"

Helmut Marko is dé talentenscout in de Formule 1 voor Red Bull en geeft vele talenten een kans, maar tegelijkertijd is hij bikkelhard. Presteer je niet? Dan vlieg je er uit. Christian Horner houdt van zijn werkwijze.

Dat Helmut Marko met de scepter zwaait over de Red Bull-rijders is al een tijdje duidelijk. En hard ook, zo zagen we bij Nyck de Vries: Red Bull zette de Nederlander al na tien tegenvallende races op straat. Tegelijkertijd geeft Marko de junioren in de racewereld veel kansen, een gegeven waar teambaas Christian Horner erg blij mee is. Toch blijft Marko scherp en meedogenloos. "Hij is een nachtmerrie voor alle PR managers", lacht Horner in de ESPN Unlapped podcast. Regelmatig haalt Marko volgens Horner de headlines na zijn opvallende uitspraken. "Je hoeft maar een regel te overtreden en je hebt alweer een krantenkop met hem." "Maar hij zegt gewoon precies waar het op staat", zo vervolgt Horner, die overduidelijk tevreden is met de handelswijze van Marko. "Hij staat er hetzelfde in als Niki Lauda. Ze komen uit dezelfde generatie en hebben in veel opzichten dezelfde gedachtegang."

Topscout voor Red Bull

Marko, vroeger ook coureur, heeft vele toptalenten naar de Formule 1 gehaald. Om Max Verstappen maar als voorbeeld te noemen. Tegelijkertijd zijn er ook veel rijders weer uit de Red Bull-familie gevlogen, iets wat Horner volledig begrijpt: "Als je Helmut niet aankan, dan kan je de Formule 1 ook niet aan." Het scouten van jonge racetalenten gaat volgens de Red Bull-teambaas gewoon door. "Hij kijkt nog steeds naar alle races in de Formule 3 en de Formule 2. Hij houdt alle tijden in de gaten en heeft oog op jonge talenten", aldus Horner.

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel