Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Horner: "RB14 Red Bull's beste chassis ooit"

Red Bull-teambaas Christian Horner is ervan overtuigd dat zijn team in 2018 over het beste chassis uit de geschiedenis van het team beschikte. Dankzij de Renault-motor kon daar echter niet van geprofiteerd worden.

Het was nogal een uitspraak van Christian Horner die hij in Abu Dhabi in gesprek met diverse media deed: "Ik neem mijn hoed af voor iedereen bij Red Bull, ze hebben misschien wel het beste chassis ooit gebouwd."

Van 2010 tot en met 2013 won Red Bull alle rijders- en constructeurstitel in de Formule 1. De ontwerpen van Adrian Newey waren vaak dominant, dus om de RB14 hoger in te schatten dan de wagens van toen, is nogal een boute uitspraak. Hij spiegelt de RB14 voor zijn uitspraak echter aan de auto's van de teams die afgelopen seizoen met dezelfde motor reden (McLaren en het Renault-fabrieksteam): "De verschillen met die teams waren enorm groot." Dat er uiteindelijk niet meer gewonnen werd met de RB14 lag dan ook vooral aan diezelfde Renault-motor die schuilging onder de kap. Wat er precies mogelijk was geweest als die op het niveau van Ferrari en Mercedes was geweest, durft Horner niet in te schatten, maar wel dat 2018 er dan anders uit had gezien. "Wat er mogelijk was geweest is van veel mitsen en maren afhankelijk, maar met zo'n 55 pk extra had het er heel anders uit kunnen zien."

Viaplay
x
Trucje Verstappen verklaart opzienbarend Red Bull-trucje