© Getty Images/Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Horner: "RB14 Red Bull's beste chassis ooit"

29 nov. 2018 15:42 Jan van der Burgt 4 reacties
Red Bull-teambaas Christian Horner is ervan overtuigd dat zijn team in 2018 over het beste chassis uit de geschiedenis van het team beschikte. Dankzij de Renault-motor kon daar echter niet van geprofiteerd worden.

Het was nogal een uitspraak van Christian Horner die hij in Abu Dhabi in gesprek met diverse media deed: "Ik neem mijn hoed af voor iedereen bij Red Bull, ze hebben misschien wel het beste chassis ooit gebouwd."

Van 2010 tot en met 2013 won Red Bull alle rijders- en constructeurstitel in de Formule 1. De ontwerpen van Adrian Newey waren vaak dominant, dus om de RB14 hoger in te schatten dan de wagens van toen, is nogal een boute uitspraak.

Hij spiegelt de RB14 voor zijn uitspraak echter aan de auto's van de teams die afgelopen seizoen met dezelfde motor reden (McLaren en het Renault-fabrieksteam): "De verschillen met die teams waren enorm groot."

Dat er uiteindelijk niet meer gewonnen werd met de RB14 lag dan ook vooral aan diezelfde Renault-motor die schuilging onder de kap. Wat er precies mogelijk was geweest als die op het niveau van Ferrari en Mercedes was geweest, durft Horner niet in te schatten, maar wel dat 2018 er dan anders uit had gezien.

"Wat er mogelijk was geweest is van veel mitsen en maren afhankelijk, maar met zo'n 55 pk extra had het er heel anders uit kunnen zien."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen