Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Christian Horner

Horner reageert op FIA-statement over voorvleugels McLaren en Mercedes

Na de Grand Prix van Italië gaf Christian Horner aan dat de FIA naar de voorvleugels van McLaren en Mercedes zou moeten kijken. Het onderdeel zou te flexibel zijn, maar de FIA gaf aan dat het legaal is binnen de huidige reglementen. Horner reageert op dat statement.

Horner Monaco
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Na de Grand Prix van Italië waren flexibele voorvleugels weer het onderwerp van gesprek. Red Bull-teambaas Christian Horner en Ferrari-baas Fred Vasseur zetten vraagtekens bij de voorvleugels van McLaren en Mercedes en wilden in gesprek met de FIA. Het onderdeel zou bij de beide teams te veel op en neer bewegen op de rechte stukken en zou zo een voordeel opleveren.

De mondiale autosportbond gaf in een statement echter aan dat alle voorvleugels legaal zijn binnen de huidige reglementen. Er wordt met camera's wel een onderzoek uitgevoerd, wat wellicht gevolgen gaat hebben voor 2025, maar actie blijft nu nog uit. Horner reageert in Azerbeidzjan.

"Voor ieder team is het cruciaal om duidelijkheid te hebben", vertelt Horner tegenover onder meer RacingNews365. "Is het acceptabel of niet? Als het aanvaardbaar is, moedigt dat je natuurlijk aan om zelf soortgelijke oplossingen na te streven. De regelgever (de FIA red.) beschikt over alle informatie, zeker nu ze camera's op veel auto's hebben geplaatst. Ik gok dat ze veel data verzamelen."

Horner hint er tot slot nogmaals op dat Red Bull ook naar eenzelfde voorvleugel gaat kijken. "Zoals ik al zei, wanneer het aanvaardbaar is, dan volg je zelf ook die route."

Scoort Feyenoord donderdag 19 september tegen Bayer Leverkusen? Dan keert Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit.

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Red Bull Hakkinen gelooft niet in 'toevallige' vormdip Red Bull