Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Christian Horner

Horner reageert op geruchten F1-comeback van Honda

Keert Honda terug in de Formule 1 in 2025? Christian Horner reageert op de geruchten over de voormalig motorleverancier van Red Bull.

Verstappen Honda
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Honda F1

Christian Horner heeft gereageerd op de geruchten dat Honda mogelijk terugkeert in de Formule 1. De motorleverancier verliet de koningsklasse na het seizoen waarin Max Verstappen kampioen werd, al gebruikt het team van Horner nog steeds de motoren van Japanse komaf. Ondertussen maakt Red Bull zich klaar voor het produceren van hun eigen motoren in 2026 in de nieuwe Red Bull Powertrains-fabriek.

Deze fabriek is zelfs al deels in gebruik genomen, zo legt Horner uit aan de media, waaronder RacingNews365. "We hebben het gebouw van Red Bull Powertrains eerder deze week geopend, dus een aantal medewerkers zijn er al werkzaam. Het is een faciliteit welke ons competitieve krachtbronnen moet gaan geven vanaf 2026."

Horner: 'Er zijn geen gesprekken gaande tussen Honda en Red Bull'

Hoewel er in de media meermaals is gepraat over een mogelijke comeback van Honda, laat Horner in ieder geval weten dat Red Bull ende Japanse motorfabrikant geen gesprekken aan het voeren zijn. Dit staat overigens ook haaks op de geruchten over een mogelijke motordeal tussen de Oostenrijkse renstal en Porsche vanaf 2026.

"We hebben een engineering-partnerschap, een overeenkomst met Honda voor het leveren van de huidige motoren tot aan het einde van 2025, maar er zijn zeker geen gesprekken gaande over daarna. Natuurlijk zijn er gesprekken over Porsche, welke een intrede wil doen in de sport, waarvan ik denk dat het erg goed is voor de Formule 1, dit soort merken."

"Maar, nogmaals, dat ligt er nog aan wat er met de reglementen zal gaan gebeuren en hoe de nieuwkomers worden behandeld", aldus de teambaas van Red Bull.

Ook interessant:

Verstappen krijgt F1-wereldtitel cadeau door blunderend Ferrari

Koerst Max Verstappen vanaf nu in één rechte streep af op de wereldtitel? Het podcast-trio van RacingNews365, zoals altijd bestaande uit Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk, denkt van wel. Zeker als Ferrari zo doorgaat.

Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Oostenrijk 2022 RN365 Nieuwsdossier

9 reacties

Viaplay

Unibet
x
RN365-podcast Verstappen wordt in stijl drievoudig wereldkampioen Formule 1