Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Christian Horner

Horner reageert op 'kinderachtige' opmerking van race-engineer Verstappen

Red Bull had het allesbehalve makkelijk in Hongarije en daar konden ze de radio-berichten van een woedende Max Verstappen niet bij hebben. Volgens teambaas Christian Horner zijn bepaalde opmerkingen echter uit de context gehaald.

Verstappen Lambiase
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Er ging flink wat mis bij Red Bull Racing tijdens de Grand Prix van Hongarije en daarbij was de auto van Verstappen bij lange na niet snel genoeg. De race was nog niet eens goed en wel begonnen of Max Verstappen raakte al gefrustreerd en tot overmaat van ramp gooide het team de race ook nog in het putje door een mislukte strategie. Kortom: geen succes voor Red Bull dus en dat hebben ze geweten ook.

Daarbij hield Verstappen zich totaal niet in over de boordradio en kwam de stoom haast uit zijn oren. Na de touché met Lewis Hamilton was de Nederlander dan ook duidelijk: "Hij bewoog tijdens het remmen." Verstappen liet het daar natuurlijk niet bij zitten, want laat het nou net zo zijn dat dat volgens de regels niet mag. Zijn race-engineer, Gianpiero Lambiase, stak daar echter een stokje voor.

Lambiase kapte de kritiek van de bloedlinke Verstappen echter meteen af. "Ik ga niet eens beginnen aan een boordradio-gevecht met de andere teams, Max. We laten de stewards gewoon hun ding doen, want om dit over de radio uit te vechten is gewoonweg kinderachtig."

Straffen

De beide heren hielden zich niet in over de radio en vooral het woord 'kinderachtig' viel op. Toch is er volgens Red Bull-teambaas Christian Horner helemaal niets aan de hand. Tegenover onder meer RacingNews365 benadrukt hij dat Lambiase het niet over Verstappen had, maar over iets heel anders. 

"Ik denk dat Gianpiero het op dat punt niet eens had over Max en zijn woorden, maar meer over wat de andere teams allemaal over de radio roepen als het om straffen en incidenten gaat. Hij had het met dat 'kinderachtige' verwijt dus niet over Max, maar over de andere teams die er wel voor kiezen over de radio over dat soort zaken te bakkeleien."

"Andere teams zijn in de meeste gevallen duidelijk op zoek naar straffen, want iedereen weet dat de stewards echt meeluisteren naar onze berichten over de radio. Maar Max en Gianpiero werken al acht jaar samen, al neemt dat natuurlijk niet weg dat er dingen zijn die tijdens deze race echt beter hadden gekund en gemoeten. Maar daar praten we na afloop intern over en niet in de media."

Ook interessant:

De Grand Prix van Hongarije zorgde voor flinke opschudding in de Formule 1. Een woedende Max Verstappen op de boordradio, twee McLaren-coureurs die vraagtekens hadden bij de teamorders en een touché tussen Verstappen en Lewis Hamilton. Joris Mosterdijk bespreekt alle gebeurtenissen met Ruud Dimmers en speciale gast Rudy van Buren in een gloednieuwe podcast van RacingNews365!

Bekijk je de podcast liever op YouTube? Klik dan hier.

We zijn genomineerd voor Website van het Jaar! Kunnen we op jouw steun rekenen om te winnen? Alvast hartelijk dank voor je stem!

Stem op RacingNews365

Praat mee!

Viaplay
x
Dreamteam? Verstappen kiest voor De Vries als teamgenoot