Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Christian Horner

Horner reageert op ontkenning Hamilton: "Daar is niets ongewoons aan"

Het is niet duidelijk of mensen om Lewis Hamilton heen navraag hebben gedaan voor een Red Bull-stoeltje bij Christian Horner. De Red Bull-teambaas zegt van wel, de zevenvoudig wereldkampioen ontkent stellig. Horner wil nu nog een argument aan zijn kant van het verhaal toevoegen.

Horner Las Vegas
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Red Bull-teambaas Christian Horner heeft in aanloop naar het Grand Prix-weekend in Abu Dhabi flink wat stof doen opwaaien nadat hij bekendmaakte dat niemand minder dan zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton begin dit seizoen nog voor een stoeltje geïnformeerd zou hebben bij het team uit Milton Keynes.

Hier reageerde de Mercedes-coureur vervolgens ontkennend op: "Nee, ik ben niet naar Red Bull gestapt", zei Hamilton tegenover onder andere RacingNews365. "Ik heb dat gegeven ook bij mijn team gecheckt en niemand heeft met Red Bull gesproken. Zij probeerden ons juist te benaderen..."

"Hij heeft een moeilijk jaar achter de rug"

Het verhaal blijkt twee kanten te hebben. Toch wil Horner een hoofdstuk aan zijn kant van het verhaal toevoegen. Het is namelijk helemaal niet gek dat Red Bull door personeel van Hamilton benaderd zou zijn: "Het is logisch dat de mensen om hem heen op een bepaald moment de hand reiken", vertelde de Red Bull-teambaas aan RACER. "Hij heeft een moeilijk jaar achter de rug. Voor hij weer bij Mercedes tekende, was het logisch dat de mensen om hem heen contact opnamen om te kijken wat de opties zijn."

"Daar is niets ongewoons aan, het is iets dat in het verleden is gebeurd en het is niet uniek voor Lewis", voegt de Brit toe. Overigens ziet hij in dat de kans 'hoogst onwaarschijnlijk' is dat Hamilton naast Max Verstappen zou aanschuiven. "Lewis is duidelijk blij met waar hij is, hij heeft daar een contract voor langere tijd getekend. Dus hoewel de fans van Formule 1 ervan zouden watertanden, zou het behoorlijk chaotisch kunnen zijn om dat voor elkaar te krijgen! Maar we zijn erg blij met ons rijdersduo."

Horner is van mening dat, mocht het toch ooit gebeuren, Verstappen zich niet al te veel zorgen zou maken over zijn teamgenoot: "Max is Max en hij concentreert zich gewoon op zichzelf. Hij doet gewoon zijn ding en dat is het. Hij heeft het volste vertrouwen in zichzelf, dus hij is geen coureur die zich gaat verdiepen in veel data, of in data van een andere auto. Ik denk dat je iedereen in de wereld op dit moment naast Max kunt zetten en dat hij als beste uit de bus zou komen."

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Abu Dhabi 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel