Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Horner: 'Red Bull is morgen competitief tijdens de race'

De kwalificatie voor de GP van Japan liet een beeld zien dat we dit seizoen al zo vaak zagen. Max Verstappen en Daniel Ricciardo kunnen niet opboksen tegen de Mercedessen en Ferrari's. Morgen liggen er echter kansen tijdens de race, aldus teambaas Horner.

De derde en vierde startpositie voor Ricciardo en Verstappen geeft eigenlijk een vertekend beeld. Valtteri Bottas stond voor de beide coureurs, maar krijgt een gridstraf. Het verschil met Hamilton van liefst één seconde was groot. Teambaas Christian Horner spreekt van een 'standaard' kwalificatie voor Verstappen en Ricciardo. " Het was een standaard kwalificatie voor onze coureurs. Daniel en Max konden beide twee sterke rondes rijden, waarbij ze gebruik maakten van licht afwijkende set-ups voor de race."

Red Bull komt normaal gesproken beter voor de dag tijdens de race. Horner ziet dan ook kansen voor Verstappen en Ricciardo tijdens de race. " Door de straffen van Bottas en Raikkonen starten we morgen als derde en vierde aan de race. Het circuit van Suzuka is uitdagend voor ons om te kunnen knokken met onze concurrenten, zeker tijdens de kwalificatie. We hebben vertrouwen voor de race van morgen, waarin we zeker competitief gaan zijn."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"