Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Horner: 'Red Bull kon veel sneller in Australië'

Max Verstappen en Daniel Ricciardo reden nagenoeg de hele Grand Prix van Australië onder de achtervleugel van hun voorgangers. Volgens teambaas Christian Horner kon het team daardoor haar ware snelheid niet laten zien.

De Grand Prix van Australië had op veel momenten veel weg van een optocht. Coureurs reden vlak achter elkaar, maar inhalen was onmogelijk. Het team van Red Bull baalde, omdat de RB14 veel sneller kon dan de coureurs konden laten zien. Max Verstappen kwam klem te zitten achter Magnussen en in het tweede deel van de race achter Alonso. Teamgenoot Ricciardo had ook continu verkeer voor zich. Na de safetycar periode was hij duidelijk sneller dan Kimi Raikkonen in de Ferrari. Red Bull-teambaas Christian Horner spreekt van slechts één vrije ronde om de kracht van het team te laten zien tijdens de race. "We hadden maar een vrije ronde tijdens de race. Dat was in de slotfase toen Daniel zich even terug liet zakken achter Kimi. Hij reed direct de snelste rondetijd. Onze snelheid was erg goed. We zaten alleen continu vast achter iemand, maar Red Bull kon veel sneller dan we konden laten zien."

Horner is overtuigd van de kwaliteiten van de nieuwe Red Bull. Het team gaat de komende dagen de race en prestaties van de auto's analyseren om zo in Bahrein sterker aan de start te verschijnen. "We hebben veel goede data verzameld en weten dat de RB14 een goede auto is. We gaan aan de slag met de feedback van onze rijders en de verzamelde data om onze auto te verbeteren. Het enige punt waarop we nu nog tekort komen is de kwalificatie."

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel