Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Horner: "Red Bull koos op basis van harde cijfers voor Honda"

De relatie tussen Red Bull en Honda bevindt zich momenteel in de wittebroodsweken. De complimenten vliegen over en weer en er is geen enkel onvertogen woord hoorbaar, iets dat vorig seizoen wel anders was tussen Red Bull en Renault.

Red Bull-teambaas Christian Horner spreekt opgetogen over motorleverancier Honda. Eindelijk heeft de renstal van Max Verstappen de beschikking over een fabrieksmotor. Het enthousiasme dat beide partijen uitstralen in de media werkt haast aanstekelijk. Horner laat in gesprek met onder andere RacingNews365 weten blij te zijn met de relatie.

"Het is geweldig om dat optimisme te zien. We zijn enthousiast om met Honda te werken. Er is nu sprake van een echt partnership, in plaats van een klant/leverancier-relatie. Daar plukken we nu de vruchten al van." "Het zal geen snel proces zijn en er is geen 'magic bullit', maar als de organisaties nog beter op elkaar zijn ingewerkt zullen we daar nog meer van profiteren", blikt Horner vooruit. In 2018 kon Red Bull een jaar lang meekijken bij zusterteam Toro Rosso dat toen al met de Honda-motor reed. De keuze om Renault in te ruilen voor het Japanse fabricaat ging niet over een nacht ijs: "Onze keuze voor Honda is gemaakt op basis van alle beschikbare data en gegevens."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"