Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Mercedes

Horner: "Red Bull stopt pas in Abu Dhabi met ontwikkeling bolide"

De ontwikkelingsrace tussen Mercedes en Red Bull is in volle gang. In Oostenrijk was Red Bull weliswaar dominant, het team weet dat het niet vanzelfsprekend op elk circuit zo is en blijft dus gestaag doorontwikkelen.

Verstappen Austria 2021
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool / Getty Images

Het waren drie geweldige raceweekenden voor Max Verstappen en Red Bull. In Frankrijk wonnen ze tegen de verwachting in, waarna de Nederlander twee weekenden op rij domineerde in zijn Red Bull RB16B. Met grote voorsprong won hij zowel de Grand Prix van Stiermarken als die van Oostenrijk, die beiden werden verreden op de Red Bull Ring.

Teambaas Christian Horner zag ook hoe zijn team steeds beter werd gedurende de eerste triple header van het jaar. "We hadden een geweldige wagen tijdens de eerste race in Oostenrijk en we hebben deze nog net wat verbeterd voor de tweede race. Max heeft de pace geweldig gecontroleerd en het zijn daardoor een paar dominante weekenden voor ons geweest."

Het is echter nog maar de vraag of Red Bull op andere circuits net zo dominant kan zijn als op de Red Bull RIng. Dat lijkt een optie, vertelt hij in gesprek met RacingNews365 en anderen. "Onze wagen werkte heel goed op dit circuit. Jammer dat niet alle races hier worden verreden", grapt hij. "Want nu gaan we naar een circuit dat de laatste zeven jaar een Mercedes-bolwerk was."

Niets is in ieder geval vanzelfsprekend, dus Red Bull blijft voorlopig nog wel doorontwikkelen. Hoe lang, dat weet alleen Red Bull zelf, maar als Horner wordt gevraagd wanneer het moment komt dat zijn team denkt dat het gat naar Mercedes groot genoeg is, antwoordt hij gevat.

"Ik denk in Abu Dhabi. Snap je, we moeten het week voor week bekijken. Het team doet het balanceren tussen de ontwikkeling voor dit en volgend jaar geweldig. Het is niets nieuws, in het verleden zijn er genoeg regelveranderingen geweest. Je moet je middelen gewoon balanceren en gebruiken waar het het meest nodig is. Het team werkt enorm hard, enorm goed en ook heel effectief", aldus de teambaas.

Ook interessant:

Max Verstappen won ook de derde Grand Prix van de triple header en schreef F1-historie. Wie kan Verstappen in deze vorm van de wereldtitel afhouden? Lewis Hamilton moest flink incasseren en zocht na afloop naar excuses. Kan de Brit nog terugslaan?

Dit en meer in de F1-podcast van RacingNews365 met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Mental Theo.

Formule 1 GP Oostenrijk 2021 RN365 Nieuwsdossier

10 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Formule 1-podcast Nog volop werk aan de winkel voor Verstappen en Red Bull