Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Horner: "Renault nam F1 niet serieus genoeg"

Na een jarenlange samenwerking met Renault gaat Red Bull in 2019 een nieuw avontuur aan met Honda. Een logische stap, aangezien Renault naar het idee van Christian Horner de Formule 1 onvoldoende serieus nam.

Het is een flinke veeg uit de pan van Christian Horner, maar die niet bedoeld is voor de jongens die in Franse dienst aanwezig zijn op de circuits: "Daar heb ik buitengewoon veel bewondering voor. Die lopen zich week in week uit het vuur uit de sloffen", zo laat de Red Bull-voorman weten in gesprek met Autosport .

"Het zijn die jongens die in de steek zijn gelaten door de leiding van Renault, die sinds de introductie van de turbo-motoren weigerde om te investeren in de ontwikkeling en de betrouwbaarheid van de Formule 1-krachtbron." In 2018 won Red Bull vier races en kwam het in de laatste races sterk voor de dag. Niet in de laatste plaats door brandstofleverancier ExxonMobil: "Ere wie ere toekomt, in Oostenrijk en China leverde Renault ons een goede motor." "Later in het seizoen leverde ExxonMobil goed werk door brandstof te ontwikkelen die het maximale uit de Spec C-motor van Renault wist te halen. Terwijl wij dankzij hen die motor goed hebben kunnen laten werken, was men daar bij het fabrieksteam niet toe in staat", zo geeft Horner zichzelf een schouderklopje."

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi