Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Horner: 'Ricciardo behouden voor Red Bull prioriteit nummer een'

Als het aan Red Bull teambaas Christian Horner ligt blijven Daniel Ricciardo en Max Verstappen de komende jaren teamgenoten. De F1-coureur uit Australië heeft een aflopend contract aan het einde van volgend seizoen, maar Red Bull wil hem graag behouden.

Christian Horner laat aan Sky Sports News weten dat hij graag in het begin van het nieuwe seizoen met Ricciardo om tafel gaat over zijn toekomst. De missie daarbij is helder: Ricciardo en Verstappen tot en met 2020 behouden voor Red Bull. " We komen net uit een lang en moeilijk seizoen. Het laatste wat we dan nu gaan doen is praten over een nieuw contract. Ik denk dat begin volgend jaar, als we weten hoe de auto presteert en alles zich ontvouwt, het onze grootste prioriteit is om Daniel te behouden tot en met 2020." Met het aflopende contract van Bottas bij Mercedes en Raikkonen bij Ferrari liggen er ook buiten de deur mogelijkheden voor Ricciardo. De Australiër rijdt al jarenlang in de kleuren van Red Bull en voorheen Toro Rosso. " Het is een ander scenario voor Daniel. Het is de eerste keer dat hij een aflopend contract heeft. Daarnaast bevindt zijn carrière zich op een kritiek punt, want hij is nu 28 jaar. Zijn volgende stap is cruciaal voor hem en wij moeten ervoor zorgen dat we hem de juiste auto geven. Een waarmee hij zijn potentieel kan laten zien."

Mocht Ricciardo er voor kiezen om Red Bull te verlaten dan heeft het nog diverse opties om hem te vervangen. De eerste is Carlos Sainz, maar Horner geeft aan dat er meer talent beschikbaar is. " Het is altijd goed om meer opties te hebben. We hebben veel geïnvesteerd in ons talentenprogramma in de afgelopen jaren en hebben enkele grote talenten onder contract. We hebben zeker opties voor de toekomst."

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'