Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Horner: "Ricciardo zeker van gridstraf, Verstappen misschien"

In België werd er een mooie podiumplaats gescoord door Max Verstappen, maar of Red Bull Racing ook de Italiaanse Grand Prix weet te verlaten met een bokaal is nog maar de vraag. Het zal Verstappen en collega Daniel Ricciardo niet gemakkelijk worden gemaakt: het tweetal stapt over op nieuwe motorcomponenten. Voor Ricciardo resulteert dat hoe dan ook in een gridstraf.

Het zit Ricciardo allerminst mee in de recent verreden Grands Prix. De Australiër liet in de laatste vijf wedstrijden driemaal een nulscore noteren en stond al sinds de door hem gewonnen GP van Monaco niet meer op het erepodium.

"Daniel zal zeker een gridstraf oplopen op Monza", laat Red Bull-teambaas Christian Horner weten in gesprek met Sky Sports. "Max zal wellicht het een en ander aanpassen aan zijn wagen. Onze volgende kans om druk uit te oefenen op Mercedes en Ferrari zal immers pas tijdens de Grand Prix van Singapore zijn." Tijdens de Italiaanse Grand Prix van vorig jaar liepen Verstappen en Ricciardo, die zich respectievelijk als tweede en derde hadden gekwalificeerd, gridstraffen op omwille van dezelfde reden. Geprofiteerd werd er amper in Singapore: Verstappen was al voor de eerste bocht gezien na een samenkomen met de Ferrari's, Ricciardo moest de zege aan Lewis Hamilton laten.

Viaplay
x
Ferrari-overstap Hamilton is kritiek helemaal beu: "Ze blijven shit over me uitkramen"