© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Horner: "Ricciardo zeker van gridstraf, Verstappen misschien"

27 aug. 2018 11:30 Ruud Dimmers 2 reacties
In België werd er een mooie podiumplaats gescoord door Max Verstappen, maar of Red Bull Racing ook de Italiaanse Grand Prix weet te verlaten met een bokaal is nog maar de vraag. Het zal Verstappen en collega Daniel Ricciardo niet gemakkelijk worden gemaakt: het tweetal stapt over op nieuwe motorcomponenten. Voor Ricciardo resulteert dat hoe dan ook in een gridstraf.

Het zit Ricciardo allerminst mee in de recent verreden Grands Prix. De Australiër liet in de laatste vijf wedstrijden driemaal een nulscore noteren en stond al sinds de door hem gewonnen GP van Monaco niet meer op het erepodium.

"Daniel zal zeker een gridstraf oplopen op Monza", laat Red Bull-teambaas Christian Horner weten in gesprek met Sky Sports. "Max zal wellicht het een en ander aanpassen aan zijn wagen. Onze volgende kans om druk uit te oefenen op Mercedes en Ferrari zal immers pas tijdens de Grand Prix van Singapore zijn."

Tijdens de Italiaanse Grand Prix van vorig jaar liepen Verstappen en Ricciardo, die zich respectievelijk als tweede en derde hadden gekwalificeerd, gridstraffen op omwille van dezelfde reden. Geprofiteerd werd er amper in Singapore: Verstappen was al voor de eerste bocht gezien na een samenkomen met de Ferrari's, Ricciardo moest de zege aan Lewis Hamilton laten.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen